Coach Participatie en Inkomen

Algemeen

De coaches Participatie en Inkomen helpen inwoners die zijn vastgelopen door financiële problemen. Zij adviseren welke stappen je kunt nemen om je financiële situatie te verbeteren en weer grip te krijgen op je leven.

Over de coaches Participatie en Inkomen

De coaches Participatie en Inkomen zijn actief voor de gemeenten Amersfoort en Leusden. Zij werken zoveel mogelijk binnen de wijk. Daardoor hebben zij goed contact met de sociale partners in deze wijken. Bijvoorbeeld met de wijkteams, Indebuurt033 en de buurthuizen. De coaches werken daarnaast samen met veel andere organisaties, zoals het UWV, GGZ en schuldhulpverlening.

De begeleiding van de coaches Participatie en Inkomen duurt vaak kort. Soms heb je langer contact. Stap voor stap helpt de coach je tot je zelf weer verder kunt. Of tot je bent doorverwezen naar de juiste instantie die jou verder kan helpen. Vaak gaan de coaches Participatie en Inkomen bij het eerste gesprek (intakegesprek) op huisbezoek. Maar zij kunnen je ook uitnodigen bij hen op kantoor op de Stadsring 75.

Voorbeelden

Een aantal voorbeeldvragen waarmee de coaches je kunnen ondersteunen en adviseren:

 • Kom je regelmatig geld tekort voor de dingen die voor jou belangrijk zijn in het leven?
 • Kun je jouw rekeningen niet meer betalen, omdat je structureel een te laag inkomen hebt, of heb je veel extra noodzakelijke kosten?
 • Maak je je post niet meer open? En/of ben je het overzicht kwijt in je financiën?
 • Gaat er iets in je financiële situatie veranderen waardoor er minder geld binnenkomt? Bijvoorbeeld omdat je minder gaat werken, door een echtscheiding of verhuizing?
 • Wil je weten voor welke minimaregelingen je in aanmerking komt?

Neem contact op met de coach Participatie en Inkomen als je een van deze vragen herkent. Of als je een andere financiële vraag hebt. Het doel van de coach is dat je weer vrolijk naar de toekomst kijkt en minder financiële zorgen hebt.

Coaches participatie en inkomen; 7 vrouwen en een man lopen in een rij over een voetpad

Voor wie

Als inwoner van Amersfoort of Leusden kun je ondersteuning van een coach Participatie en Inkomen krijgen als:

 • je een laag inkomen hebt (rond het minimum)
 • je een hoger inkomen hebt met daarnaast hoge lasten, zoals een hypotheek of andere schulden

Ook voor andere hulp

Met de coach Participatie en Inkomen kun je werken aan je financiële problemen, maar ook aan andere lastige zaken. Bijvoorbeeld:

 • je wilt ondersteuning bij het vinden van zorg of hulp
 • je wilt weer contact maken met anderen en activiteiten ondernemen
 • je wilt je eigen zaken weer kunnen regelen
 • je wilt het contact met je woningcorporatie/verhuurder verbeteren

Je krijgt een vaste contactpersoon die je ondersteunt tot je weer verder kunt. Een traject kan korter of langer duren. Soms is een gesprek voldoende en soms houd je langere tijd contact.

Hulp van een coach aanvragen

Vraag online hulp aan.

Aanvragen

Je kunt ook bellen met 14 033 of een e-mail sturen naar cpi@amersfoort.nl. Of neem contact op met je klantmanager of trajectbegeleider. Vraag naar een coach werk en inkomen en kom in contact.

Op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur zit een coach werk en inkomen bij Voedselbank Amersfoort aan de Argonweg 10. Loop gerust even binnen.