Berichten over uw buurt

Algemeen

Besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving kunnen van invloed zijn op jouw woonomgeving. Deze bekendmakingen vind je via de website Overheid.nl. Lees hoe je op de hoogte blijft van de berichten over jouw buurt.

Bekendmakingen

Eerder werden de bekendmakingen ook gepubliceerd in huis-aan-huisblad De Stad Amersfoort. Dat gebeurt per 1 januari 2022 niet meer. Wel vind je daar de Stadsberichten, informatie van de raad en regelmatig ook themapagina's. 

Op de webpagina Berichten over uw buurt op Overheid.nl kun je op verschillende manieren actuele berichten over je buurt inzien. Bijvoorbeeld door op postcode te zoeken. De postcodegebieden in Amersfoort staan op deze kaart:

Kaart met postcodegebieden in Amersfoort
  1. Type je postcode in en geef met een ‘straal’ aan hoe groot het gebied rond je adres is waarover je informatie wilt.

  2. Je kunt je aanmelden om berichten over je buurt voortaan per e-mail te ontvangen. Vul je e-mailadres in en geef aan hoe vaak je de mail wilt ontvangen. Uitleg over het aanmelden via de e-mailservice vind je op de helppagina op Overheid.nl.

De website www.officielebekendmakingen.nl biedt extra mogelijkheden om bijvoorbeeld ook oudere bekendmakingen terug te zoeken.

Omgevingsalert-app

Berichten zijn ook te vinden via de Omgevingsalert-app. Met deze gratis app kun je aangeven over welk type meldingen je een notificatie wilt ontvangen. Bijvoorbeeld over vergunningen, bestemmingsplannen en inspraaktrajecten. De Omgevingsalert is er voor je smartphone, tablet of desktop en te bekijken in je browser. Ga naar www.omgevingsalert.nl.