Dagactiviteiten

Veel mensen gaan overdag werken of volgen een opleiding. Als u dat niet kunt of op dit moment nog niet kunt, zijn er dagactiviteiten. Om uw dag te vullen, mee te doen en ritme te houden.

Dagactiviteiten

Er zijn verschillende vormen van dagactiviteiten (dagbesteding). U kunt producten maken, creatief bezig zijn, vaardigheden leren en mensen ontmoeten. In een omgeving waarin altijd begeleiding aanwezig is waarbij u terecht kunt.

Voor wie?

  • U woont in Amersfoort
  • U bent tussen de 18 en 67 jaar
  • U kunt (nog) niet werken en u kunt niet naar school
  • U volgt geen re-integratietraject om werk te vinden
  • U wilt overdag iets doen, maar u heeft steun van een begeleider nodig.

In de flyer leest u er meer over:

Wilt u meedoen?

Vul (samen met iemand) het digitale aanvraagformulier dagactiviteiten in.

AANVRAGEN

U kunt het formulier ook downloaden en invullen:

Mail het ingevulde formulier in dat geval naar dagactiviteiten@amersfoort.nl.

De gemeente maakt daarna een afspraak met u voor een gesprek.

Gesprek bij de gemeente

In ons eerste gesprek bespreken we uw wens voor dagactiviteiten. U mag naar dit gesprek iemand meenemen die met u meeluistert of u helpt. Wij vragen u wat u wilt, wat u kunt en hoe het met u gaat.

En dan?

U krijgt tijdens of na het gesprek te horen of u recht heeft op dagactiviteiten. We zoeken een geschikte locatie die bij u past en waar plek is. Ook zorgen we voor een eerste kennismaking. Als u wilt dat we met u meegaan naar de kennismaking, kan dat. Ook maken we afspraken met u over wanneer u begint bij de dagactiviteiten en hoe vaak u hier naar toe kunt gaan. U houdt een vaste contactpersoon van de gemeente.

Voorbeelden van dagactiviteiten

Er zijn veel verschillende activiteiten die u zou kunnen doen. U kunt bijvoorbeeld werken aan fietsen of boten of helpen om parken mooi te houden. Ook schilderen, bloemen schikken, boetseren of mozaïeken is een mogelijkheid. Daarnaast kunt u mensen ontmoeten of voor dieren zorgen.

Heeft u nog vragen?

U kunt een e-mail sturen naar dagactiviteiten@amersfoort.nl of contact opnemen via telefoonnummer 14 033.

Hulp, zorg en ondersteuning

Heeft u ondersteuning of hulp nodig?

Er zijn verschillende organisaties in de stad die u kunnen helpen. Weet u niet bij wie u moet zijn?

Wij kijken hoe u zo snel mogelijk passende ondersteuning kunt krijgen. Als u het fijner vindt om iemand persoonlijk te spreken, kunt u naar een informatiewinkel van Indebuurt033.

Voor specifieke vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw huisarts, tandarts, fysiotherapeut of consultatiebureau.