Vaccinatielocatie

De Rijtuigenloods aan het Piet Mondriaanplein 61 is sinds 15 februari 2021 een vaccinatielocatie.

De Rijtuigenloods is zeven dagen per week open tussen 8.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds.

Vanwege de gladheid gaat de vaccinatielocatie op maandag 15 februari 2021 pas om 14.00 uur open.

Teststraat

Een gedeelte van De Rijtuigenloods is al sinds juni 2020 in gebruik als testlocatie. In een ander gedeelte, dat in z’n geheel los staat van het gedeelte waar getest wordt, is de locatie waar gevaccineerd wordt. Beide locaties hebben eigen gratis parkeergelegenheid en een eigen in- en uitgang.

Volgorde vaccineren

De volgorde van vaccineren is van oud naar jong. Inwoners uit de regio vanaf 60 jaar krijgen gefaseerd een uitnodiging van het RIVM, om op een landelijk telefoonnummer een afspraak te maken. Zij kunnen een afspraak maken bij de dichtstbijzijnde locatie waar op de eerste mogelijke dag van vaccinatie plaats is. Niet mobiele ouderen worden via de huisarts gevaccineerd.

Na het vaccineren van 60-plussers blijft De Rijtuigenloods ook de vaccinatielocatie waar Amersfoorters van 18 tot 60 jaar zich straks kunnen laten vaccineren. De planning voor deze leeftijdsgroep wordt bepaald door het ministerie van VWS en het RIVM.

Vervoer naar vaccinatielocatie

Het kan zijn dat het voor u moeilijk is om naar de vaccinatielocatie te komen. U mag een begeleider meenemen. Als u geen vervoer heeft naar de vaccinatielocatie kunt u hulp vragen aan iemand die u kent. Daarnaast zijn er vrijwillige initiatieven en organisaties voor vervoer, zoals ANWB AutoMaatje.

ANWB AutoMaatje is te bereiken op dinsdag- en donderdagochtend vanaf 9.00 uur– 12.00 uur voor het maken van een afspraak. Het telefoonnummer is: 06 53 70 07 84. U betaalt een vergoeding van €0,30 per kilometer.

Waarom De Rijtuigenloods?

We hebben voor deze locatie gekozen omdat De Rijtuigenloods goed bereikbaar is en over voldoende beschikbare vierkante meters beschikt. Ook is er voldoende gratis parkeergelegenheid. De locatie is 7 dagen per week open tussen 8.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds.

Periode

De beschikbaarheid van vaccins en de snelheid waarmee ze kunnen worden toegediend bepaalt hoe lang De Rijtuigenloods als vaccinatielocatie wordt gebruikt. De verwachting is dat het vaccineren tot in september 2021

Meer informatie

Over de volgorde van vaccineren is meer informatie te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Meer informatie over het vaccineren en de vaccins is te vinden op de website van de GGD.