Evenementen

Het kabinet heeft besloten dat evenementen met een vergunnings- en meldplicht tot 1 september 2020 worden verboden. Op dit moment kan de gemeente nog niet aangeven of evenementen verplaatst kunnen worden. Dat hangt af van de landelijke richtlijnen na 1 september en van de capaciteit van de hulpdiensten en de politie.

De gemeente inventariseert of er behoefte is aan verplaatsing van een evenement. Toezegging over verplaatsing van een evenement kunnen we helaas niet doen


Wat als u subsidie heeft gekregen voor evenement?

Heeft u als organisator van een evenement een subsidie gekregen, dan gelden de volgende regels:

 • Is er sprake van een vergund evenement in Amersfoort met een subsidie, dat tussen nu en 1 juni niet door gaat? U kunt de gemeentelijke subsidie behouden als het evenement op een andere datum in 2020 of voorjaar 2021 plaatsvindt.
 • Gaat het evenement helemaal niet door? Dan kijken we met de organisator hoe we de daadwerkelijk gemaakte kosten (niet hoger dan de toegekende subsidie) kunnen verrekenen met het subsidiebedrag. Deze financiĆ«le afspraken gelden alleen voor organisator van het evenement. Het geldt niet voor andere partijen, zoals de horeca die inkomsten misloopt. Hier zijn andere regelingen voor.

Leges
 • Evenementen zonder gemeentelijke subsidie die niet doorgaan krijgen geld betaald aan leges terug
 • Evenementen die wel gemeentelijke subsidie ontvangen en niet doorgaan moeten de leges betalen (daarbij gelden natuurlijk de afspraken over uitstel van betaling)
 • Evenementen die wel gemeentelijke subsidie ontvangen waarbij het evenement wordt uitgesteld/verplaatst: voor het eerder geplande evenement wel leges betalen, voor uitgesteld/verplaatst evenement geen 2e keer leges betalen

   Meer informatie

   Voor meer informatie kijk op de reguliere pagina evenementen of mail met Hidde Bijl, evenementencoƶrdinator van de gemeente Amersfoort: H.Bijl@amersfoort.nl

   Meer weten?

   Kijk voor meer informatie op de websites van:

   Rijksoverheid

   RIVM

   GGD regio Utrecht

   Coronaloket KvK

   Information in English on COVID-19

   Vragen over het coronavirus?

   Neem dan contact op met het landelijke publieksinformatienummer 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur )

   Veelgestelde vragen:

   Kijk op de website van de Rijksoverheid