Evenementen

Per 1 juli 2020 kunnen er weer evenementen plaatsvinden. Afhankelijk van de aard en omvang van het evenement moeten er meer of minder maatregelen worden genomen om de verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen.

Voordat u een aanvraag voor een vergunning indient is het verstandig om contact op te nemen met de gemeente om te bepalen of uw evenement past in de gemeentelijke evenementenkalender en de coronamaatregelen rekening dient te worden gehouden.  


Wat als u subsidie heeft gekregen voor evenement?

Heeft u als organisator van een evenement een subsidie gekregen, dan gelden de volgende regels:

  • Is er sprake van een vergund evenement in Amersfoort met een subsidie, dat tussen nu en 1 juni niet door gaat? U kunt de gemeentelijke subsidie behouden als het evenement op een andere datum in 2020 of voorjaar 2021 plaatsvindt.
  • Gaat het evenement helemaal niet door? Dan kijken we met de organisator hoe we de daadwerkelijk gemaakte kosten (niet hoger dan de toegekende subsidie) kunnen verrekenen met het subsidiebedrag. Deze financiĆ«le afspraken gelden alleen voor organisator van het evenement. Het geldt niet voor andere partijen, zoals de horeca die inkomsten misloopt. Hier zijn andere regelingen voor.

Leges
  • Evenementen zonder gemeentelijke subsidie die niet doorgaan krijgen geld betaald aan leges terug
  • Evenementen die wel gemeentelijke subsidie ontvangen en niet doorgaan moeten de leges betalen (daarbij gelden natuurlijk de afspraken over uitstel van betaling)
  • Evenementen die wel gemeentelijke subsidie ontvangen waarbij het evenement wordt uitgesteld/verplaatst: voor het eerder geplande evenement wel leges betalen, voor uitgesteld/verplaatst evenement geen 2e keer leges betalen

Hoe de gemeente (in hoofdlijnen) omgaat met gesubsidieerde activiteiten die door de coronacrisis wel, gedeeltelijk of geen doorgang vinden, vind je in de handreiking voor de vaststelling van subsidies cultuur ivm corona.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op de reguliere pagina evenementen of mail met Hidde Bijl, evenementencoƶrdinator van de gemeente Amersfoort: H.Bijl@amersfoort.nl

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de websites van:

Rijksoverheid

RIVM

GGD regio Utrecht

Coronaloket KvK

Information in English on COVID-19

Vragen over het coronavirus?

Neem dan contact op met het landelijke publieksinformatienummer 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur )

Veelgestelde vragen:

Kijk op de website van de Rijksoverheid