Woningen in Vathorst en Liendert gesloten

De burgemeester heeft dinsdag 16 mei 2023 besloten 2 woningen te sluiten: 1 aan de Vuursteenberg en 1 aan de Liendertseweg. Bij beide woningen waren er vorige week incidenten met ontploffingen. Het besluit om de woningen te sluiten is genomen in het belang van de veiligheid van zowel de buurt als de bewoners zelf.

Al eerder werden er op beide locaties camera’s geplaatst, om de veiligheid in de buurt te vergroten. Op last van de burgemeester is nu ook besloten deze woningen voor in ieder geval 1 maand te sluiten. De burgemeester vindt dat er voldoende informatie is om tot woningsluiting over te gaan.

Veiligheid vergroten

Voor burgemeester Lucas Bolsius is het sluiten van een woning geen licht besluit. “Het is altijd de vraag of het belang van een woningsluiting in verhouding staat tot de gevolgen ervan voor de bewoners. In mijn afweging speelt de veiligheid en leefbaarheid van de buurt ook een belangrijke rol. Deze maatregel past bij de acties die we nemen om veiligheid te vergroten.”

De politie en gemeente blijven toezicht houden in de buurt met behulp van de eerder geplaatste camera’s. De bewoners van beide woningen zijn geïnformeerd.