Ik zoek een woning

Ben je op zoek naar een huur- of koopwoning in Amersfoort? Dan kun je misschien wel wat hulp gebruiken. Daarom staat op deze pagina een overzicht van diverse stappen, vragen en antwoorden.

Hierdoor wordt je zoektocht hopelijk wat overzichtelijker en krijg je een geschikte woning in beeld. Voor starters, gezinnen, stellen, senioren of mensen met een zorgvraag. Succes!

Op deze pagina

Huren of toch kopen?

Huren in Amersfoort

Kopen in Amersfoort

Nieuwbouw in Amersfoort

Huren of toch kopen?

Weet je nog niet goed of huren óf kopen voor jou de beste keuze is? Kijk dan eens op Huren of toch kopen?.

Huren in Amersfoort

Als je wilt gaan huren in Amersfoort heb je, afhankelijk van je inkomen, twee opties.

1. Sociale huurwoning (maximaal € 752,- netto per maand)

Verdien jij (of verdient jouw huishouden, als je samenwoont) maximaal € 40.024 per jaar, dan kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning. Verreweg het grootse aanbod sociale huurwoningen is in bezit van de drie onderstaande woningcorporaties in Amersfoort.

Om te reageren op een woning van een corporatie moet je ingeschreven staan bij Woningnet (regio Eemvallei). Afhankelijk van je inschrijftijd of eventuele urgentie, zie je bij elke beschikbare woning jouw persoonlijke slaagkans (zeer hoog tot zeer laag).

Ben je student of ga je studeren in Amersfoort? Kijk dan eens bij SSH.

2. Huurwoning vrije sector (vanaf € 752,- netto per maand)

Hoewel de vrije-sectormarkt wat minder overzichtelijk is dan de sociale huurmarkt, staan hieronder toch een aantal ingangen voor je op een rij.

Middensegment via woningcorporaties (huurwoningen tussen de € 752,- en € 1.000,-)

Particuliere huurwoningen (middensegment en hoger)

In Amersfoort tref je veel particuliere verhuurders. Hieronder een greep uit een aantal ingangen om in contact te komen met een verhuurder.

Wist je trouwens dat veel makelaars ook huurwoningen aanbieden? Het loont dus om het rijtje van Amersfoortse NVM makelaars en VBO Makelaars te doorzoeken.

Nog meer informatie over huren in Amersfoort? Klik dan eens op deze pagina over Huren in Amersfoort.

Kopen in Amersfoort

Zoek je een koopwoning? Dan is het natuurlijk in ieder geval handig een zoekprofiel aan te maken op Funda. Daarnaast werden tijdens de WoonEvents in 2020 veel tips gegeven voor woningzoekenden. Het loont om je echt even te verdiepen in de Amersfoortse woningmarkt.

  • Volg op Facebook alle Amersfoortse makelaars. Het aanbod is daar eerder te vinden dan op Funda.

  • Gebruik sociale media. Veel particulieren linken hun aanbod door via Twitter, Facebook of Instagram.

  • Doe zelf een oproep via sociale media, via je eigen netwerk of misschien wel via een persoonlijke brief in de buurt waar je graag zou willen wonen.

  • Sommige woningcorporaties verkopen soms ook (tegen scherpe prijzen) woningen, kijk bijvoorbeeld eens bij Portaal.

  • Ken je het woningaanbod in Vathorst al?

  • Zoek je een nieuwbouwwoning? Kijk dan eens naar het toekomstige aanbod via de woningbouwprojecten op onze eigen website en via de daar geplaatste links naar de ontwikkelaars of betrokken makelaars. Of kijk ook eens op Nieuwbouw Amersfoort.

  • Kom je er zelf niet uit? Dan loont het wellicht om een aankoopmakelaar in te schakelen. Genoeg te kiezen bij Amersfoortse NVM makelaars en VBO Makelaars.

Nieuwbouw in Amersfoort

Zoek je een nieuwbouwwoning? Kijk dan eens naar het toekomstige aanbod via de woningbouwprojecten op onze eigen website en via de daar geplaatste links naar de ontwikkelaars of betrokken makelaars. Of kijk ook eens op Nieuwbouw Amersfoort.