Groenstrook kopen?

U heeft als bewoner mogelijk interesse in een strook gemeentegrond met groeninrichting bij uw perceel. Wij verkopen deze groenstroken en aangelegen straatwerken niet.

Gemeentelijke groenstroken en zogenaamd ‘snippergroen’ dragen bij aan een gezonde, groene stad, geven de omgeving een natuurlijk groen aanzicht en dragen bij aan de beleving en uitstraling van de stad. Daarnaast dienen ze onder andere als “spons” om regenwater op te nemen, groeiruimte voor bomen, leefgebied voor verschillende flora en fauna en werken verkoelend voor de omgeving.

In samenhang met klimaatveranderingen en onze ambities, worden we als stad steeds bewuster van de waarde die deze groenstroken voor de stad hebben. Deze gronden met klimaat-, ecologische- en belevingswaarde willen wij behouden. Daarom is het niet mogelijk om te kopen.

Als bewoner kun je zelf ook bijdragen aan deze waarden. Misschien wil je wat ideeën of inspiratie voor de tuin op doen? Kijk dan bijvoorbeeld verder op Samen maken we de stad groener of op de pagina over de aanleg van een groen dak.

Hier vind je nog meer inspiratie: