Duurzaam-Huis-lening

Als je in Amersfoort woningeigenaar en ook bewoner van die woning bent, dan kun je bij de gemeente een Duurzaam-Huis-lening afsluiten. Met deze lening kun je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen nemen in je huis. Denk aan het isoleren van vloeren of het aanbrengen van zonnepanelen. Duurzame investeringen zorgen voor een lagere energierekening en een hogere waarde van je huis.

Duurzaam-Huis-lening

Je kunt op dit moment geen Duurzaam-Huis-lening afsluiten. Er is helaas niet voldoende budget beschikbaar om een lening te verstrekken. Neem voor vragen over andere energiesubsidies of -leningen contact op met het energieloket van de gemeente: www.duurzaambouwloket.nl.

Een alternatief met bijna dezelfde voorwaarden is de lening van het Warmtefonds. Kijk daarvoor op de website van het Warmtefonds. Het Duurzaam Bouwloket informeert je graag verder.

Je kunt een Duurzaam-Huis-lening aanvragen voor de volgende maatregelen:

 1. Warmtepomp

 2. Zonnepanelen

 3. Zonneboiler

 4. Kleine windturbine

 5. Gevelisolatie

 6. Dakisolatie

 7. Vloerisolatie

 8. Raamisolatie

 9. Verwarmingsinstallatie

Contact

E-mail: samenduurzaam@amersfoort.nl

Telefoon: 14 033

Wet- en regelgeving

Bekijk de Verordening Amersfoortse Duurzaam-Huis-lening op de website Overheid.nl.

Meer informatie

  Meer weten over duurzaam wonen?

  AmersfoortDuurzaam.nl is hét nieuwe platform dat doorlopend wordt aangevuld met inspirerende en motiverende voorbeelden van duurzame inwoners en ondernemers in Amersfoort.

  Bezoek het platform