Wmo-consulent team Zorg (32-36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
4 augustus 2024

Wil jij een ervoor zorgen dat in Amersfoort iedereen passende hulp krijgt die dat nodig heeft? Ondersteun jij onze inwoners om zo lang mogelijk actief te blijven? Zie jij snel wat een inwoner op het gebied van zorg en ondersteuning nodig heeft? En ben je dan ook in staat om dat snel te regelen? Dan is deze baan misschien wel iets voor jou!

Jouw rol

Als WMO-consulent werk je aan de opgaves van de Wmo op het gebied van wonen, verplaatsen en vervoer. Je behandelt Wmo-meldingen waarbij je kijkt wat inwoners zelf kunnen oplossen in hun eigen netwerk en als dit niet kan ondersteun je waar nodig met bijvoorbeeld een hulpmiddel of woningaanpassing. Dit doe je zelfstandig door objectief onderzoek: je analyseert situaties en stelt onderzoeksverslagen op. Om tot een plan te komen kun je gebruik maken van casuïstiekbespreking en een moreel beraad. Je werkt veel en graag samen, doorziet snel de kern van het probleem en zorgt voor maatwerk voor de cliënt.

Verder:

 • Bezoek je cliënten thuis.
 • Stel je heldere besluiten op.
 • Geef je voorlichting en advies over de Wmo aan inwoners, behandelaars, kern- en ketenpartners en andere betrokkenen.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 kreeg Amersfoort internationale erkenning als European City of the Year. Zo’n 1.500 collega’s zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega’s waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.

Met wie werk je samen

Je komt als Wmo-consulent te werken binnen het team Zorg dat uit ongeveer 45 fte bestaat. De lijnen zijn kort en de cultuur binnen onze afdeling is positief en dynamisch. Collega's zoeken elkaar op, zien oplossingen en zijn flexibel. Je werkt samen met behandelaars, zoals ergotherapeuten en huisartsen, kernpartners zoals het wijkteam en Indebuurt033, ketenpartners zoals de hulpmiddelenleverancier en aannemers.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 4.244,- bruto per maand (schaal 8 van de cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen.
 • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

Voor deze functie is het belangrijk dat je onafhankelijk kunt werken. Je staat stevig in je schoenen en kunt je besluit goed beargumenteren. Verder:

 • Ben je communicatief vaardig en werk je graag samen met je vakgenoten.
 • Ben je in staat goed onderbouwde analyses te maken.
 • Werk je integer en zorgvuldig.
 • Weet je snel de benodigde relaties te leggen en een samenwerking met relevante partners op te bouwen.
 • Beschik je over gezonde dosis stressbestendigheid, humor en relativeringsvermogen.

Ook beschik je over:

 • Een afgeronde mbo-opleiding.
 • Ervaring als WMO-consulent

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun contact opnemen met Anita Hommel, teamcoördinator WMO-consulenten, telefoon 06 52852147.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar recruitmentmedewerker Martine Jonkers, via telefoonnummer 06 3931 9398.

Zo kun je reageren

Klik hieronder op de knop 'Solliciteren' en stuur ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae.

Je kunt op de vacature reageren tot en met 4 augustus. 

De eerste gesprekken vinden plaats op 8 augustus. 

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.