Werken aan programma’s en projecten in Amersfoort

Bekijk of er een vacature voor jou is en solliciteer meteen
Bekijk ook de voorbeelden van projecten waar we aan werken

Gemeente Amersfoort werkt samen met inwoners, bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties aan een toekomstbestendige en inclusieve stad. Dit doen we voor de huidige en volgende generaties. De afdeling Programma’s en projecten werkt voor de hele organisatie, bestuur en stad. Of het nu gaat om een fysiek project, een grondtransactie, een IT-voorziening, een meerjarig programma of een digitaal proces. We sluiten aan bij wat nodig is bijvoorbeeld op het gebied van wonen en zorg of crisishulp. Waar kansen liggen vernieuwen we. Dat doen we in samenwerking en met behulp van jouw inbreng.

Voorbeelden van projecten

Werken voor Amersfoort betekent verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk dichtbij de opgave en de stad.  Een voorbeeld van projecten waar we aan werken:

  • de gebiedsontwikkeling van De Hoef West, dit gebied verandert de komende jaren in de nieuwe stadswijk Het Hoefkwartier, een plek om te wonen, werken, studeren en ontspannen.
  • de opvang van vluchtelingen; met de regio werkt Amersfoort aan de opvang van vluchtelingen, de opvang en integratie van asielzoekers en de huisvesting van groepen die dringend een woning nodig hebben, zoals statushouders, jongeren en economische dak- en thuislozen. 
  • het Huis voor de Stad. Lees alles over de ambitie, de projectorganisatie, bestuurlijke besluitvorming, het ontwerp en recente ontwikkelingen over de bouw van het nieuwe stadhuis: het Huis voor de Stad.

Projectmatig werken aan de opgave

Of je nu werkt als projectassistent of senior projectmanager; vanuit een van de vier teams van de afdeling werk je aan een duidelijke opdracht die je in samenwerking uitvoert. In- en extern stem je veel direct zelf af, met de verantwoordelijke wethouder(s), ambtelijk opdrachtgever(s), marktpartijen en met bewoners.

Spreekt dat je aan en ben je flexibel genoeg om het eindresultaat te laten bepalen door anderen? Dan past onze werkwijze goed bij jou.

We zijn goed bereikbaar

Het stadhuis van Amersfoort staat in het centrum en is goed bereikbaar, vlak bij de prachtige middeleeuwse muurhuizen en het hypermoderne Eemhuis. We koesteren wat van waarde is en vernieuwen volop. Er is ruimte om een deel van het werk vanuit huis te doen. Bekijk of er een vacature bij zit of neem contact met ons op. We zijn nieuwsgierig naar jouw bijdrage en horen graag van je.

Als je meer wilt weten

Ook bij twijfel of de baan bij je past!
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Inge Parlevliet, HR-medewerker, telefoon: +316 52 53 57 27.

Vacatures

Aanmelden voor een job-alert

Houd ons in de gaten, er komen meer vacatures aan.
Aanmelden voor de vacature-alert kan via amersfoort.nl/vacatures.

Waarom Amersfoort?

  • Prachtige stad om te wonen en werken
  • Informele en resultaatgerichte cultuur
  • Samen aan de slag met ruimte voor jouw talent
  • Regenboogstad

Kom kennismaken

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Inge Parlevliet, HR-medewerker, telefoon: +316 52 53 57 27.

Privacy

De Gemeente Amersfoort werkt met persoonlijke gegevens. In dPrivacy statement voor sollicitanten staat in grote lijnen hoe we dat doen en hoe je privacy gewaarborgd is.