Regeling Kleding voor kinderen

Als u een laag inkomen en weinig spaargeld heeft, kunt u gebruik maken van de regeling Kleding voor kinderen van 12 t/m 17 jaar. Met ingang van 2021 kunt u zelf kiezen tussen een kledingpas of een kledingpakket.

Regeling Kleding voor kinderen

De kledingpas

De kledingpas ter waarde van € 100,- kan één maal per kalenderjaar aangevraagd worden. Bekijk op deze pagina onder 'Aanvragen' wanneer dat voor 2021 kan. De pas, van Fashioncheque, is in te wisselen in winkels en webshops in heel Nederland. Een overzicht vindt u op de website van Fashioncheque. Op de pas staat een tegoed van € 100,-. Als u in een winkel voor bijvoorbeeld € 65,- aan kleding koopt, staat er daarna nog een tegoed van € 35,- op. U kunt het bedrag dus in één keer of in delen uitgeven.

Het kledingpakket

Het kledingpakket bestaat uit een zomer- en een winterdeel en heeft een totale waarde van circa € 320,-. Er kan een keuze gemaakt worden uit het assortiment van de webshop waar we bij zijn aangesloten. U kunt alvast een kijkje nemen op: demo.stichtingstop.shop. 

De voordelen op een rij

Kledingpas (€ 100)

 • Dit is de pas die u gewend bent, en is in veel winkels vrij te besteden.
 • Uw kind(eren) kunnen zelf gaan shoppen.
 • U ontvangt één pas per kind per kalenderjaar. Deze wordt per post gestuurd.

Kledingpakket (totale waarde circa € 320)

 • Kinderen kunnen kiezen uit het aanbod van de webshop waarbij we zijn aangesloten.
 • Het kledingpakket bestaat uit twee delen: een winterpakket en een zomerpakket.
 • Het zomerpakket kunt u bestellen vanaf 1 maart.
 • Het winterpakket kunt u bestellen vanaf 1 september.
 • Het zomer- en winterdeel bestaat elk uit vier stuks kleding (broek, trui, t-shirt enz.), 1 paar schoenen, een zomer- of winterjas. Kinderen kunnen jaarlijks zelf 8 stuks kleding, 2 paar schoenen en 2 jassen uitzoeken. Verder zit er in een pakket een leesboek en een stuk speelgoed (hierin kan geen keuze worden gemaakt).
 • De kledingpakketten worden gratis bij u thuis bezorgd.

Voorwaarden

Voor zowel de pas als het pakket gelden deze voorwaarden:

 • Uw kind valt in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 17 jaar.

 • Uw kind woont in Amersfoort. Uw gezinsinkomen is niet hoger dan 150% van de bijstandsnorm. In de tabel van bijstandsnormen kunt u dit bedrag opzoeken.

 • Uw (gezamenlijke) vermogen is niet hoger dan wat u voor de bijstand mag hebben.

 • Uw vermogen is uw bezittingen (bankrekening, spaarrekening, aandelen, obligaties, auto, etc.) verminderd met uw eventuele schulden. U vindt het bedrag in het schema van bijstandsnormen.

  Aanvragen

  U kunt de Regeling Kleding voor kinderen 1 keer per kalenderjaar aanvragen.

  Print het formulier uit, vul het in en stuur het met bewijsstukken naar:

  Werk Inkomen en Zorg
  Antwoordnummer 972
  3800 VB Amersfoort

  Doe het op tijd, het kan uiterlijk tot en met 31 december 2021.

  U kunt het formulier ook aanvragen via telefoonnummer 14 033. Geef daarbij aan of u het formulier voor de kledingpas of het kledingpakket wilt. Wij zorgen ervoor dat u het formulier snel per post ontvangt.

  Goed om te weten: het aanvragen of gebruiken van de kledingpas of het kledingpakket heeft geen invloed op uw uitkering of toeslagen.

  Vragen

  Heeft u nog vragen? Bel ons dan via het telefoonnummer 14 033.

  Meer mogelijkheden bij een laag inkomen

  De gemeente heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor een wasmachine of koelkast, een zorgverzekering of vergoedingen voor sport, hobby of andere (school)activiteiten voor kinderen. Bekijk de regelingen.