Regeling Kleding voor kinderen

Voor gezinnen met een laag inkomen en weinig spaargeld heeft Gemeente Amersfoort de regeling Kleding voor Kinderen. De regeling is voor kinderen van twaalf tot en met zeventien jaar. U kunt zelf kiezen tussen een kledingpas of een kledingpakket.

Regeling Kleding voor kinderen

De kledingpas

De kledingpas is van Fashioncheque. U kunt met deze pas kleding kopen in winkels en webshops in heel Nederland. Een overzicht vindt u op www.fashioncheque.com. Op de pas staat een tegoed van € 100,-. U kunt het bedrag in één keer of in meer keren uitgeven. Bewaar de bonnetjes, want daar kunnen we u achteraf om vragen. De kledingpas kan één keer per kalenderjaar aangevraagd worden. Voor 2021 kan dat tot en met 31 december.

Het kledingpakket

Het kledingpakket bestaat uit een zomer- en winterdeel. In elk pakket zitten vier stuks kleding (broek, trui, T-shirt, enzovoort), één paar schoenen, een zomer- of winterjas, een leesboek en een cadeautje. Kinderen kiezen dus twee keer per jaar zelf vier stuks kleding, één paar schoenen en één jas uit.

Vraagt u ergens tussen 1 januari en 1 augustus het kledingpakket aan, dan krijgt u een bestelcode voor een zomer- en winterdeel. Vraagt u na 1 augustus het kledingpakket aan, dan krijgt u alleen een bestelcode voor een winterdeel. Alle kleren en schoenen zijn nieuw, modern en van bekende merken. Het pakket wordt leuk ingepakt en gratis bij u thuisbezorgd. Meer informatie vindt u op www.stichtingstop.shop.

Alles op een rij

Kledingpas (waarde € 100,-)

 • Dit is de pas die u gewend bent. Deze is in veel winkels vrij te besteden.
 • Kinderen kunnen zelf hun kleding kopen.
 • U krijgt één pas per kind per kalenderjaar. Deze pas krijgt u per post.

Kledingpakket (waarde ongeveer € 320,-)

 • U kunt met de toegestuurde bestelcode een keuze maken in de webshop. Meer informatie staat op demo.stichtingstop.shop.

 • Het kledingpakket bestaat uit een zomer- en winterdeel. Vraagt u ergens tussen 1 januari en 1 augustus het kledingpakket aan, dan krijgt u een bestelcode voor een zomer- en winterdeel. Vraagt u na 1 augustus het kledingpakket aan, dan krijgt u alleen een bestelcode voor een winterdeel.
 • Het zomer- en winterdeel bestaan beide uit vier stuks kleding (broek, trui, T-shirt, enzovoort), één paar schoenen, een jas, een leesboek en een cadeautje (speelgoed). Kinderen zoeken dus jaarlijks zelf acht stuks kleding, twee paar schoenen en twee jassen uit. Voor het boek en speelgoed kan geen keuze worden gemaakt.
 • Het zomerpakket kunt u samenstellen in de webshop van www.stichtingstop.shop van 1 maart tot 1 augustus.
 • Het winterpakket kunt u samenstellen in de webshop van www.stichtingstop.shop van 1 september tot 1 maart.
 • Het kledingpakket wordt gratis bij u thuisbezorgd.
 • Als het formulier is ingeleverd, kunt u uw keus niet meer veranderen.

  Voorwaarden

  U kunt de regeling aanvragen als:

  • u één of meer kinderen van twaalf tot en met zeventien jaar heeft;
  • uw kind(eren) in Amersfoort woont/wonen;
  • uw (gezamenlijke) inkomen niet hoger is dan € 2.190,- (echtpaar/samenwonenden) of € 1.535,- (alleenstaande ouders) netto per maand;
  • uw (gezamenlijke) vermogen niet hoger is dan € 12.590,-.

   Aanvragen

   U kunt de regeling Kleding voor kinderen één keer per kalenderjaar aanvragen.

   Print het formulier, vul het in en stuur het met uw handtekening(en) naar:

   Gemeente Amersfoort, Klantbeheer Team 1
   Antwoordnummer 972
   3800 VB Amersfoort

   Let op! Insturen kan tot en met 31 december 2021

   U kunt het formulier ook aanvragen via telefoonnummer 14 033. Geef daarbij aan of u het formulier voor de kledingpas of het kledingpakket wilt. Wij zorgen ervoor dat u het formulier snel per post ontvangt.

   Goed om te weten: het aanvragen of gebruiken van de kledingpas of het kledingpakket heeft geen invloed op uw uitkering of toeslagen.

   Vragen

   Als u nog vragen heeft, kunt u ons bellen op telefoonnummer 14 033.

   Meer mogelijkheden bij een laag inkomen

   De gemeente heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor een wasmachine of koelkast, een zorgverzekering of vergoedingen voor sport, hobby of andere (school)activiteiten voor kinderen. Bekijk de regelingen.