Kledingpas

Een kledingpas ter waarde van € 100,- voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. De kledingpas kan worden ingewisseld in winkels en webshops.

Kledingpas

Wat?

De kledingpas ter waarde van € 100,- kan ieder jaar aangevraagd worden. Bekijk op deze pagina onder 'Aanvragen' wanneer dat voor 2020 kan. De pas, van Fashioncheque, is in te wisselen in winkels en webshops in heel Nederland. Een overzicht vindt u op de website van Fashioncheque. Op de pas staat een tegoed van € 100,-. Als u in een winkel voor bijvoorbeeld € 65,- aan kleding koopt, staat er daarna nog een tegoed van € 35,- op. U kunt het bedrag dus in één keer of in delen uitgeven.

Voor wie?

De kledingpas is er voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Dit zijn de voorwaarden:

 • uw kind valt in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 17 jaar
 • uw kind woont in Amersfoort
 • uw gezinsinkomen is niet hoger dan 150% van de bijstandsnorm. In de tabel van bijstandsnormen kunt u dit bedrag opzoeken.
 • uw (gezamenlijke) vermogen is niet hoger dan € 12.450,-.

  Aanvragen

  U kunt de kledingpas 1 keer per kalenderjaar aanvragen.

  Print het formulier uit, vul het in en stuur het met bewijsstukken naar:

  Werk Inkomen en Zorg
  Antwoordnummer 972
  3800 VB Amersfoort

  Doe het op tijd, het kan uiterlijk tot en met 31 december 2020.

  U kunt het formulier ook aanvragen via telefoonnnummer 14 033. Wij zorgen ervoor dat u het formulier snel per post ontvangt.

  Goed om te weten: het aanvragen of gebruiken van de kledingpas heeft geen invloed op uw uitkering of toeslagen.

   Vragen

   Heeft u nog vragen? Bel ons dan via het telefoonnummer 14 033. Informatie over het saldo of winkels waar u de pas kunt gebruiken vindt u op www.fashioncheque.nl.

   Meer mogelijkheden bij een laag inkomen

   De gemeente heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een vergoeding voor een wasmachine of koelkast, een zorgverzekering of vergoedingen voor sport, hobby of andere (school)activiteiten voor kinderen. Bekijk de regelingen.