Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Leusden

Speciaal voor mensen met een laag inkomen biedt de gemeente Leusden een zorgverzekering aan. Deze zorgverzekering heeft veel voordelen en geeft extra vergoedingen.

Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Leusden

Tot en met 2019 bood de gemeente deze verzekering aan via Menzis. Per 1 januari 2020 stopt Menzis met deze zorgverzekering. De gemeente heeft gezorgd voor een andere goede zorgverzekeraar voor mensen met een laag inkomen: DSW.
De verzekering bestaat altijd uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. DSW heeft twee aanvullende pakketten, de AV-Standaard en de AV-Top. U kunt zelf kiezen welke aanvullende verzekering het beste bij u past. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Kijk op www.gezondverzekerd.nl/leusden welke mogelijkheden er voor u zijn. Bekijk de belangrijkste vergoedingen en bepaal welk pakket het beste bij u past. Via die website kunt u ook de zorgverzekering direct afsluiten.

Woont u in Amersfoort? Ga dan naar dan Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Amersfoort.

Ik ben nu collectief verzekerd bij Menzis

Aan het einde van elk jaar kunt u voor een andere zorgverzekering kiezen. U kunt dan kiezen om over te stappen naar de nieuwe collectieve zorgverzekering van de gemeente bij DSW. Als u niet overstapt dan blijft u bij Menzis. Dit betekent dat u de gehele premie zelf moet betalen en u geen korting krijgt. Het aanbod van Menzis is dus niét de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Kiest u voor de nieuwe aanbieder DSW? Dan profiteert u wél van een lagere premie en ruimere vergoedingen.


Wat moet ik doen?

De nieuwe premies en pakketten zijn bekend. Kijk op www.gezondverzekerd.nl/leusden welke mogelijkheden er voor u zijn. Bekijk de belangrijkste vergoedingen en bepaal welk pakket het beste bij u past. Via die website kunt u ook de zorgverzekering direct afsluiten.

Voor wie?

De collectieve zorgverzekering is voor mensen met een laag inkomen. Voor inwoners van Leusden geldt dat het inkomen niet meer is dan 130% van de bijstandsnorm. Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. DSW accepteert iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

Voordelen op een rij
  • U krijgt een uitgebreide zorgverzekering met ruime vergoedingen
  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering
  • Bij DSW is het verplicht eigen risico €375 i.p.v. €385 per jaar
  • De zorgverzekeraar accepteert u altijd, zonder medische keuring
Meer informatie en aanmelden

Op www.gezondverzekerd.nl/leusden vindt u meer informatie over het verzekeringspakket en de kosten. U kunt zich hier ook direct aanmelden voor de nieuwe verzekering. Overstappen kan tot uiterlijk 31 december 2019.

Heeft u nog vragen?

U kunt bellen met de gemeente op 14 033 of mail naar zorgverzekeringminima@amersfoort.nl. Wilt u persoonlijk advies? Bel dan met DSW via 010 – 2 466 466

Komt u liever langs?

Ga naar een informatiebijeenkomst of naar een inloopspreekuur in Het Huis van Leusden, ‘t Erf 1.

  • Donderdag 28 november van 9.30 tot 10.00 uur een groepsvoorlichting en aansluitend van 10.00 uur tot 12.30 uur inloopspreekuur
  • Woensdag 4 december van 13.00 tot 13.30 uur een groepsvoorlichting en aansluitend van 13.30 uur tot 16.00 uur inloopspreekuur
  • Woensdag 18 december van 13.00 tot 16.00 uur inloopspreekuur

Contact

Wilt u persoonlijk advies? Bel DSW: 010 – 2 466 466

Andere vragen? Bel de gemeente Amersfoort:

14 033