Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Leusden

Speciaal voor mensen met een laag inkomen biedt de gemeente Leusden, samen met zorgverzekeraar Menzis, een zorgverzekering aan. Deze zorgverzekering heeft veel voordelen en geeft extra vergoedingen.

Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Leusden

De collectieve zorgverzekering van de gemeente kunt u zelf samenstellen. De verzekering bestaat uit de basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. U kunt kiezen uit drie aanvullende verzekeringen en drie tandverzekeringen. Alle combinaties zijn mogelijk. U bepaalt zelf wat bij uw situatie past.

Eigen risico: gespreid betalen of verzekeren

Voor de meeste zorgkosten uit de basisverzekering geldt dat u de eerste € 385,- zelf moet betalen. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de zorgkosten. Het eigen risico is een hoog bedrag. Bij Menzis bestaat bij twee pakketen de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen. Bij het meest uitgebreide pakket wordt het eigen risico standaard meeverzekerd.

Kijk op www.gezondverzekerd.nl/leusden welke mogelijkheden er voor u zijn. Via die website kunt u de zorgverzekering direct afsluiten.

Voor wie?

De collectieve zorgverzekering is voor mensen met een laag inkomen. Voor inwoners van Leusden geldt dat uw inkomen niet meer is dan 130% van de bijstandsnorm. Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Menzis accepteert iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

Voordelen op een rij
  • De gemeente Leusden betaalt mee aan uw premie.
  • Menzis geeft korting op uw zorgverzekering.
  • U krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten en fysiotherapie.

Meer informatie en aanmelden

Kijk op www.gezondverzekerd.nl/leusden voor informatie over het verzekeringspakket, de kosten en hoe u zich kunt aanmelden. Overstappen kan tot uiterlijk 31 december 2018. Heeft u nog vragen? Mogelijk vindt u het antwoord bij de veelgestelde vragen.

Komt u liever langs?

U kunt terecht bij het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS) bij Lariks – Huis van Leusden, ’t Erf 1 in Leusden. Daar is elke maandag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur een inloopspreekuur.

Let op! Verandering per 2020

Per 1 januari 2020 stopt Menzis met het aanbieden van deze collectieve zorgverzekering. De gemeente zoekt naar andere mogelijkheden zodat u ook in 2020 goed verzekerd kunt blijven. Volgend jaar informeren wij u daarover. In 2019 verandert er nog niets. U kunt gewoon via de gemeente verzekerd blijven bij Menzis.

Contact

Vragen over het juiste verzekeringspakket? Bel met de Overstapcoach van Menzis:

088 222 4080

Andere vragen? Neem contact op met de gemeente:

14 033