Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Amersfoort

Speciaal voor mensen met een laag inkomen biedt de gemeente Amersfoort, samen met zorgverzekeraar Menzis, een zorgverzekering aan. Deze zorgverzekering heeft veel voordelen en geeft extra vergoedingen.

Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Amersfoort

De collectieve zorgverzekering van de gemeente kunt u zelf samenstellen. De verzekering bestaat uit de basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. U kunt kiezen uit drie aanvullende verzekeringen en drie tandverzekeringen. Alle combinaties zijn mogelijk. U bepaalt zelf wat bij uw situatie past.

Eigen risico: gespreid betalen of verzekeren

Voor de meeste zorgkosten uit de basisverzekering geldt dat u de eerste € 385,- zelf moet betalen. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de zorgkosten. Het eigen risico is een hoog bedrag. Daarom biedt Menzis de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen of te verzekeren.

Kijk op www.gezondverzekerd.nl/amersfoort welke mogelijkheden er voor u zijn. Via die website kunt u de zorgverzekering direct afsluiten.

Voor wie?

De collectieve zorgverzekering is voor mensen met een laag inkomen. Voor inwoners van Amersfoort geldt dat uw inkomen niet meer is dan 120% van de bijstandsnorm. Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Menzis accepteert iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

Voordelen op een rij
  • De gemeente Amersfoort betaalt mee aan uw premie.
  • Menzis geeft korting op uw zorgverzekering.
  • U krijgt extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten en fysiotherapie.

Meer informatie en aanmelden

Kijk op www.gezondverzekerd.nl/amersfoort voor informatie over het verzekeringspakket, de kosten en hoe u zich kunt aanmelden. Overstappen kan tot uiterlijk 31 december 2018. Heeft u nog vragen? Mogelijk vindt u het antwoord bij de veelgestelde vragen.

Komt u liever langs?

Bij de informatiewinkels van Indebuurt033 staat een speciaal team voor u klaar. Zij kunnen vragen beantwoorden en u helpen bij het afsluiten of wijzigen van uw verzekering. Kijk voor locaties en openingstijden op www.indebuurt033.nl/informatiewinkels.


Let op! Verandering per 2020

Per 1 januari 2020 stopt Menzis met het aanbieden van deze collectieve zorgverzekering. De gemeente zoekt naar andere mogelijkheden zodat u ook in 2020 goed verzekerd kunt blijven. Volgend jaar informeren wij u daarover. In 2019 verandert er nog niets. U kunt gewoon via de gemeente verzekerd blijven bij Menzis.

Contact

Vragen over het juiste verzekeringspakket? Bel met de OverstapCoach van Menzis:

088 222 4080

Andere vragen? Neem contact op met de gemeente:

14 033