Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Amersfoort

Speciaal voor mensen met een laag inkomen biedt de gemeente Amersfoort een zorgverzekering aan. Deze zorgverzekering heeft veel voordelen en geeft extra vergoedingen.

Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Amersfoort

Tot en met 2019 bood de gemeente deze verzekering aan via Menzis. Per 1 januari 2020 stopt Menzis met deze zorgverzekering. De gemeente heeft gezorgd voor een andere goede zorgverzekeraar voor mensen met een laag inkomen: DSW.
De verzekering bestaat altijd uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. DSW heeft twee aanvullende pakketten, de AV-Standaard en de AV-Top. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Kijk op www.gezondverzekerd.nl/amersfoort welke mogelijkheden er voor u zijn. Bekijk de belangrijkste vergoedingen en bepaal welk pakket het beste bij u past. Via die website kunt u ook de zorgverzekering direct afsluiten.

Ik ben nu collectief verzekerd bij Menzis

Aan het einde van elk jaar kunt u voor een andere zorgverzekering kiezen. U kunt dan kiezen om over te stappen naar de nieuwe collectieve zorgverzekering van de gemeente bij DSW. Als u niet overstapt dan blijft u bij Menzis. Dit betekent dat u de gehele premie zelf moet betalen en u geen korting krijgt. Het aanbod van Menzis is dus niét de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Kiest u voor de nieuwe aanbieder DSW? Dan profiteert u wél van een lagere premie en ruimere vergoedingen.

Wat moet ik doen?

De nieuwe premies en pakketten zijn bekend. Kijk op www.gezondverzekerd.nl/amersfoort welke mogelijkheden er voor u zijn. Bekijk de belangrijkste vergoedingen en bepaal welk pakket het beste bij u past. Via die website kunt u ook de zorgverzekering direct afsluiten.

Woont u in Leusden? Ga dan naar Collectieve zorgverzekering voor inwoners van Leusden.

Voor wie?

De collectieve zorgverzekering is voor mensen met een laag inkomen. Voor inwoners van Amersfoort geldt dat uw inkomen niet meer is dan 120% van de bijstandsnorm. Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. DSW accepteert iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

Voordelen op een rij
  • U krijgt een uitgebreide zorgverzekering met ruime vergoedingen
  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering
  • Bij DSW is het verplicht eigen risico €375 i.p.v. €385 per jaar
  • De zorgverzekeraar accepteert u altijd, zonder medische keuring

Meer informatie en aanmelden

Op www.gezondverzekerd.nl/amersfoort vindt u meer informatie over het verzekeringspakket en de kosten. U kon zich hier tot 31 december 2019 ook direct aanmelden voor de nieuwe verzekering.

Heeft u een betalingsachterstand? Neem dan contact op met de gemeente. We kijken dan of u tóch over kunt stappen.

Liever mailen? Dat kan, naar zorgverzekeringminima@amersfoort.nl.

Komt u liever langs?

Ga naar een informatiewinkel van Indebuurt033 om een afspraak te maken. Zij zijn open van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 13.00 uur op de volgende locaties:

  • Soesterkwartier/Amersfoort Zuid: Drentsestraat 14
  • Noord: Hof der Gedachten 26 (Het Pluspunt)
  • Kruiskamp: Neptunusplein 66-K
  • Liendert: Wiekslag 92 (De Groene Stee)

Contact

Wilt u persoonlijk advies?

Bel DSW:

010 – 2 466 466

Andere vragen?

bel de gemeente:

14 033