Kindpakket

Ieder kind moet mee kunnen doen. Met sport, muziekles, scouting of schoolreisje. Ook als je dit zelf niet kunt betalen, kan jouw kind meedoen aan leuke activiteiten. Kijk in het Kindpakket welke regelingen er zijn voor kinderen uit Amersfoort. En kijk of jouw tiener een kledingpas of kledingpakket kan krijgen.

Check of je recht hebt via Geldcheck033. Ga voor de check naar:

GELDCHECK033

Hulp nodig?

De medewerkers van IndeBuurt033 helpen je graag met het invullen van formulieren. Heb je al een klantmanager bij de gemeente? Dan kan hij of zij je ook helpen.

Sport

Jouw kind kan via het Jeugdfonds Sport & Cultuur een vergoeding krijgen voor lidmaatschap van een sportvereniging en voor sportkleding. Ook zwemles wordt vergoed.

Voorwaarden

 • Voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar, die wonen in Amersfoort
 • Jouw (gezins)inkomen is laag, rond de 120% van de bijstandsnorm (in overleg). In de tabel Bijstandsnormen kun je dit bedrag opzoeken.
 • Het gaat om een sport bij een vereniging. Het geld voor het sporten wordt altijd rechtstreeks aan de sportvereniging betaald.
 • De vergoeding is maximaal € 225,- per kind per jaar.
 • Jouw kind kan ook zwemles vergoed krijgen voor het behalen van het A-diploma en B-diploma.

Aanvragen

Wil je een vergoeding van het Jeugdfonds Sport & Cultuur aanvragen? Dan kun je dit doen via een professionele ondersteuner. Hij of zij regelt de aanvraag met jou. Denk aan jouw klantmanager, het wijkteam in je buurt, het consultatiebureau (GGD), jouw huisarts, een docent van jouw kind, een jongerenwerker of een buurtsportcoach.

Wil je meer weten, kijk dan eens op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Culturele activiteiten en hobby's

Jouw kind kan via het Jeugdfonds Sport & Cultuur een vergoeding krijgen voor lidmaatschap van een toneelclub, muziekschool, scouting of andere culturele activiteit bij een vereniging. En ook voor eventuele attributen zoals een instrument.

Voorwaarden

 • Voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar, die wonen in Amersfoort
 • Jouw (gezins)inkomen is laag, rond de 120% van de bijstandsnorm (in overleg). In de tabel Bijstandsnormen kun je dit bedrag opzoeken.
 • Het gaat om een culturele activiteit bij een vereniging of cultuuraanbieder. Het geld voor de activiteit wordt altijd rechtstreeks aan de vereniging of aanbieder betaald.
 • De vergoeding is maximaal € 450,- per kind per jaar.

Aanvragen

Wil je een vergoeding van het Jeugdfonds Sport & Cultuur aanvragen? Dan kun je dit doen via een professionele ondersteuner. Hij of zij regelt de aanvraag met jou. Denk aan jouw klantmanager, het wijkteam in jouw buurt, het consultatiebureau (GGD), jouw huisarts, een docent van jouw kind of een jongerenwerker.

Wil je meer weten, kijk dan eens op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Schoolreisje en benodigdheden voor school

Jouw kind kan via Stichting Leergeld een vergoeding krijgen voor activiteiten op school en buiten school. Zoals voor een schoolreisje, een fiets om naar school te komen of benodigdheden voor school zoals een laptop of studiemateriaal.

Voorwaarden

 • Voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar, die wonen in Amersfoort
 • Jouw (gezins)inkomen is niet hoger dan 150% van de bijstandsnorm. In de tabel Bijstandsnormen kun je dit bedrag opzoeken.

Aanvragen

Wil je een vergoeding aanvragen? Kijk op www.leergeldamersfoort.nl onder Vraag steun of bel 06 4707 9400.

Kledingregeling

Jouw kind (12 tot en met 17 jaar) kan kiezen tussen een kledingpas of een kledingpakket. Als je klant bent bij onze afdeling werk en inkomen, dan heb je waarschijnlijk al een brief over de kledingregeling ontvangen. Ben je nog geen klant? Vraag deze dan aan:

Voorwaarden

 • Voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar, die wonen in Amersfoort.
  • Jouw (gezins)inkomen is niet hoger dan 150% van de bijstandsnorm. In de tabel Bijstandsnormen kun je dit bedrag opzoeken.

Checken en aanvragen

Via Geldcheck033 kun je checken of je recht hebt op een kledingpas. Ga voor de check naar:

GELDCHECK033

Heb je DigiD, dan kun je de kledingregeling hier ook direct aanvragen.

Wil je het formulier liever handmatig invullen en opsturen? Bel ons dan via telefoonnummer 14 033 en wij zorgen ervoor dat je het formulier snel per post krijgt.

Goed om te weten: het aanvragen of gebruiken van de kledingpas heeft geen invloed op jouw uitkering of toeslagen.

Vragen

Heb je nog vragen? Bel ons dan via het telefoonnummer 14 033. Informatie over het saldo of winkels waar je de pas kunt gebruiken vind je op www.fashioncheque.nl.

IndeBuurt033

Medewerkers van IndeBuurt033 kunnen je helpen met formulieren en aanvragen.

Neem contact op met Indebuurt033 of kom langs in een van de informatiewinkels in de wijk.

Woon je in Leusden?

Kijk dan bij het Kindpakket Leusden.