Kindpakket Leusden

Ieder kind moet mee kunnen doen. Sporten, muziekles, scouting, schoolreisje. Ook als je dit zelf niet kunt betalen, kan je kind meedoen aan leuke activiteiten. Kijk in het Kindpakket welke regelingen er zijn voor kinderen uit Leusden.

Bekijk de voorwaarden en vraag aan. Heb je hulp nodig bij het aanvragen? De medewerkers van het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt Leusden helpen je graag verder.

Voorwaarden en aanvragen

Voorwaarden:

  • Jouw kind is tussen de 4 en 17 jaar (t/m 17 jaar) en woont in Leusden.
  • Jouw gezinsinkomen is maximaal 130% van de bijstandsnorm. Op de webpagina Bijstandsnormen per 1 juli 2022 vind je de maximale bedragen.
  • Jouw vermogen is niet hoger dan de vermogensgrens die in jouw situatie geldt. Je vindt het bedrag op de webpagina Bijstandsnormen per 1 juli 2022.

Aanvragen:

Je vraagt een vergoeding aan via Jeugdfonds De Boom.

Sport

Jouw kind kan via Jeugdfonds De Boom een vergoeding krijgen voor lidmaatschap van een sportvereniging en voor sportkleding en attributen.

Culturele activiteiten en hobby's

Jouw kind kan via Jeugdfonds De Boom een vergoeding krijgen voor lidmaatschap van een toneelclub, muziekschool, scouting of andere culturele activiteit bij een vereniging. En ook voor eventuele attributen zoals een instrument.

Peuterspeelzaal

Kinderen van 2 tot en met 4 jaar kunnen 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal in Leusden. Jeugdfonds De Boom zorgt voor de vergoeding hiervan.

Aangepaste voorwaarden voor peuterspeelzaal

Jouw kind is tussen de 2 en 4 jaar (t/m 4 jaar) en woont in Leusden.

Vakantiekamp

Je kunt bij Jeugdfonds De Boom eenmaal per jaar een vergoeding aanvragen zodat jouw kind mee kan gaan op vakantiekamp. Dit kan gaan om een zeilkamp, ruiterkamp, voetbalkamp, actiekamp of een ander soort kamp.

Sociaal Maatschappelijk Steunpunt Leusden

Medewerkers van het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt Leusden kunnen jou helpen met formulieren en aanvragen.

Neem contact op met het steunpunt of kom langs op Larikslaan 2 tijdens het vrije inloopspreekuur: maandag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur.