Trouwambtenaren

Gaat u trouwen of een geregistreerd partnerschap aan en kiest u voor de uitgebreide ceremonie? Dan kunt u uw voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar. Hieronder vindt u de buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand (babsen) van de gemeente Amersfoort. Zij mogen huwelijken voltrekken en partnerschappen registreren.

Klik via de link of de foto door naar het profiel van de babs. De meeste babsen presenteren zich ook in een video.

In het formulier waarmee u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap kenbaar maakt, kunt u uw voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur. Niet in alle gevallen zal uw keuze mogelijk zijn (bijvoorbeeld door vakantie). Ongeveer twee weken voor uw huwelijk/geregistreerd partnerschap neemt een trouwambtenaar contact met u op om een voorgesprek in te plannen.

“In ieders leven doen zich memorabele momenten voor. Momenten die uniek zijn, die in geheugens gegrift komen te staan en die je intens wilt (laten) beleven. Vaak gaat het om momenten waar je als mens niet ervaren in kunt worden omdat ze daarvoor veel te uniek zijn. Immers, hoe vaak trouw je? Het is mijn doel mensen te helpen nóg waardevoller inhoud te geven aan deze momenten. En met name verbaal; door het persoonlijke verhaal te mogen vertellen, maar ook door het (mede-)organiseren van een passende ceremonie."
“Goedendag! Ik ben Coen Molenveld, met veel plezier babs sinds 2014. Naast mijn werk als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ben ik mede-eigenaar van twee horecagelegenheden en werk ik freelance als dagvoorzitter/presentator en acteur. Ik ben getrouwd en heb twee erg leuke (en eigenwijze) zoons."
“Wie jullie zijn, voor elkaar en voor andere geliefden, breng ik in de trouwtoespraak bij het huwelijk (of de partnerregistratie) graag naar voren. Ook wat jullie raakt en beweegt. Het is dé dag van jullie als bruidspaar en die moet gaan zoals jullie dat willen."
“Bij de gemeente Amersfoort kreeg ik in 2000 de gelegenheid om als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand aan de slag te gaan. Ik ervaar het als een grote eer betrokken te worden bij iets wat zo persoonlijk is als een huwelijk."
“Verwen jezelf deze belangrijke dag in jullie leven en kies de trouwambtenaar die bij jullie past! Mijn naam is Alice Peters-Teunissen van Manen. Vanaf 1997 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Amersfoort. Ik ben dol op verhalen, kan goed luisteren, ben meedenkend en creatief en ik weet hoe belangrijk het is om mensen te laten genieten."
“Mijn naam is Gerrit Prins. Als adjudant van de Koninklijke Landmacht heb ik in 2008 de werkelijke dienst verlaten. Sinds 2007 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand om een drietal redenen:
"Gefeliciteerd met jullie mooie volgende stap in je relatie. Bijna is het zover, er is veel te regelen om ‘jullie dag’ onvergetelijk te maken. Daar hoort natuurlijk ook de ceremonie bij en het kiezen van een trouwambtenaar."
“Je trouwdag is een indrukwekkend moment. Ten overstaan van de mensen die je liefhebt elkaar het jawoord beloven: dat gebeurt niet iedere dag. Waar gaat het bij jullie om in de liefde? Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Wat maakt de ander zo bijzonder voor je? En waarom, van alle andere verbindingsvormen die er zijn, precies trouwen?"
"Jullie hebben besloten te gaan trouwen en zijn vast al een tijd met alle voorbereidingen bezig. Het moet een onvergetelijke dag worden die helemaal bij jullie past. Je hebt een prachtige locatie uitgezocht waar het feest wordt gehouden. Je hebt er vast al over nagedacht waar jullie willen trouwen. Dat jullie huwelijk op het stadhuis wordt voltrokken is al lang geen vaststaand gegeven meer. Misschien hebben jullie een locatie uitgezocht die meer bij jullie past. Het leuke is dat dat allemaal kan."
Vanaf nu door het huwelijk aan elkaar verbonden…. Super leuk dat jullie het voornemen hebben te gaan trouwen. Gefeliciteerd!
“Gefeliciteerd, jullie hebben besloten te trouwen of partnerschap te registreren. Jullie hebben nu al gekozen voor elkaar. De datum en tijd om dit officieel vast te leggen staan misschien al vast, nu nog de keuze voor een trouwambtenaar die bij jullie past."
“Een foto zegt niet alles. Vast te stellen is wel dat ik een man ben, geboren in 1948. Ik ben vader van twee volwassen kinderen, een zoon en een dochter en inmiddels ook opa van drie kleinzonen en een kleindochter. Al zo’n 40 jaar woonachtig in de prachtige stad Amersfoort."
“Samen met je partner kijk je uit naar de dag waarop jullie het bruidspaar zijn. Jullie hebben zin in de bruiloft en fantaseren over de ceremonie in een eigen bepaalde sfeer waarin jullie misschien hand in hand elkaar het ja-woord geven. De dag van jullie huwelijk is op komst. Van harte gefeliciteerd!"
“Wat fijn dat jullie gaan trouwen. Dan mag je op zoek naar een trouwambtenaar om jullie dag samen vorm te geven. Wat luchtig, met wat creativiteit en vooral ook flexibiliteit. Kortom, een dag waar jullie altijd van hebben gedroomd."
“Ik ben Anneke Hesterman, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Amersfoort. Ik doe deze functie met veel plezier. Eigenlijk is het mijn hobby bruidsparen de mooiste dag van hun leven te laten beleven met het sluiten van hun huwelijksceremonie. Dit doe ik sinds 2003."
“Hoera!! Jullie grote dag is bijna aangebroken. Als bruidspaar heb je al veel voorbereidingen getroffen en nu... de ambtenaar die jullie huwelijk mag voltrekken! Deze plechtigheid moet natuurlijk passen bij jullie karakters én de sfeer van de huwelijksdag. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal: hoe hebben jullie elkaar ontmoet, waarom trouwen, wie zijn jullie getuigen en waarom?"
“Trouwplannen of een geregistreerd partnerschap? Yes! Alvast gefeliciteerd met jullie voornemen. Nu breekt er een tijd aan van plannen, regelen, maar bovenal van heel veel voorpret! Alles tot in de puntjes regelen, dus ook de trouwambtenaar die bij jullie past!"
“Graag stel ik mijzelf aan u voor. Mijn naam is Linda van Marion-Schoep en sinds 12 augustus 2014 met heel veel plezier buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). Ik ben zelf in 1999 getrouwd in de gemeente Amersfoort en een trotse moeder van twee kinderen."

Andere trouwambtenaar

Wilt u een plechtigheid laten voltrekken door een trouwambtenaar die in een andere gemeente werkt? Collega's van de burgerlijke stand lichten graag toe wat de mogelijkheden zijn. U kunt hen bereiken via het algemene telefoonnummer 14 033. Meer informatie vindt u in het reglement Burgerlijke stand: