Terrasvergunning

Als u een terras wilt openen bij uw bedrijf, heeft u een terrasvergunning nodig. Het maakt niet uit of het terras op uw eigen terrein komt te staan of op gemeentegrond. In beide gevallen moet u een vergunning hebben. De gemeente kijkt dan of het terras bijvoorbeeld de doorgang voor hulpdiensten en/of voetgangers niet belemmert.

Terrasvergunning

U kunt een terrasvergunning aanvragen met behulp van het aanvraagformulier.

AANVRAGEN

  • Een kopie van uw inschrijving van de Kamer van Koophandel.
  • Een kopie van uw horeca-exploitatievergunning.
  • Een situatieschets waarop de inrichting en de afmetingen van het gewenste terras zijn aangegeven.
  • Openingstijden van het terras
  • Hoe u het terrasmeubilair na sluitingstijd (veilig) opruimt
  • Hoe het terrasmeubilair eruit ziet.

Staat uw terras op eigen grond? Dan betaalt u leges voor het aanvragen van de vergunning. De hoogte van de leges kunt u terugvinden in de legesverordening.

Staat uw terras op gemeentegrond? Dan betaalt u daarvoor de zogeheten precariobelasting aan de gemeente. De hoogte van deze belasting is afhankelijk van de grootte van uw terras. Meer informatie kunt u terugvinden in de verordening precariobelasting.

Voor 2016 is de precariobelasting voor de binnenstad € 3,35 per m² per maand, daarbuiten € 2,60  per m² per maand voor de periode maart tot en met oktober. Voor november tot en met februari is de precariobelasting € 1,-  per m² per maand voor zowel de binnenstad als daarbuiten.

Wanneer alles compleet is aangeleverd, ontvangt u binnen acht weken een besluit over uw aanvraag.

Als de vergunning is verleend, mag u uw terras openen.