Wil jij Amersfoort veiliger maken? Doe mee met de Week van de Veiligheid!

Van 11 tot en met 15 oktober 2021 is de Week van de Veiligheid. In die week organiseren we in Amersfoort verschillende activiteiten.

Overzicht van de activiteiten

 • Webinar digitale weerbaarheid

Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) organiseren we op maandag 11 oktober 2021 een gratis webinar Digitale Weerbaarheid. Doe mee en voorkom dat je slachtoffer wordt van online oplichting.

Meer informatie

 • Hennepcontainer

In de hennepcontainer is een levensechte hennepkwekerij nagebouwd. Hierin kun je kennismaken met de wereld van de hennepteelt en vooral, de gevaren ervan. Op dinsdag 12 oktober 12 oktober 2021 van 09.00 uur tot 16.30 uur staat de hennepcontainer aan de Leusderweg.

Meer informatie

 • Informatiemarkt Veiligheid

Altijd al willen weten hoe een drugslab ruikt? Of een kijkje willen nemen in een brandweerauto? Het kan allemaal op deze informatiemarkt. Medewerkers van verschillende hulporganisaties staan op woensdag 13 oktober 2021 van 14.00 uur tot 17.00 uur voor je klaar om je alles te vertellen over hun werk en je vragen te beantwoorden.

Meer informatie

  • Meld Misdaad Anoniem (M.)

  Wist je dat je ook anoniem melding kunt doen wanneer je een (ernstig) misdrijf of criminele activiteiten vermoedt? Denk aan het vermoeden van een hennepteelt, brandstichting, wapenhandel, inbraak, bedreiging. Als je dit anoniem wilt melden kun je dit doen bij Meld Misdaad Anoniem (M.).

  Meer informatie

  • Wie is uw wijkagent?

  Weet jij niet wie je wijkagent is? Maar ben je wel benieuwd? Of wil je graag een vraag of probleem voorleggen?

  Meer informatie

  Vragen over veiligheid?

  Heeft u een vraag of heeft u ideeën voor een veilig Amersfoort? Stuur een e-mail naar veilig@amersfoort.nl.

  Verdachte situatie? Bel 112!

  Ben je getuige van een verdachte situatie? Twijfel niet, maar bel 112! Iemand die bij auto’s rondhangt, mensen die zonder reden bij een woonhuis aanbellen, stoeiend uitgaanspubliek. U bent vast wel eens getuige geweest van een situatie die u verdacht vond. Twijfelde u of u iets moest doen? Twijfel niet, maar bel 112. In de filmpjes ziet u een aantal voorbeelden van verdachte situaties.