Straatwaarde(n)

Project Straatwaarde(n) is een project om drugscriminaliteit onder jongeren te voorkomen. De gemeente, politie, OM, de belastingdienst en het RIEC werken samen met hulpverleners, ouders en scholen.

In het project van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) treden we preventief en repressief op. Maar ook bieden we jongeren perspectief en zijn we er om ze te waarschuwen of om te begeleiden.

Helpt u mee?

Iedereen moet zich in Amersfoort veilig en thuis voelen. En jongeren verdienen een mooie toekomst. Wij hebben uw hulp daarbij hard nodig.

Criminele activiteiten vinden vaak stiekem plaats. Het duurt soms lang voordat de overheid deze ontdekt. Signalen vanuit de omgeving zijn daarom erg belangrijk. Meld verdachte situaties bij de politie via 0900 8844 of via Misdaad Anoniem 0800 7000. Online melden kan ook.

Eigenlijk kan alles wat afwijkt van wat u normaal vindt een signaal zijn. Bijvoorbeeld veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden. Of lijkt een woning onbewoond maar komt er op vaste tijden iemand langs? Kent u jongeren die opvallend dure kleding of horloges dragen?  Of is er een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’? Meld u dit vooral.

Inzet politie

Op 29 maart 2021 heeft de politie meerdere verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugscriminaliteit.

Op deze foto is een voorbeeld te zien van een milieuvriendelijke krijttekst die in Amersfoort is aangebracht na aanhoudingen en een politieactie om zo bewustwording onder jongeren te creëren. Op deze foto is een voorbeeld te zien van een milieuvriendelijke krijttekst die in Amersfoort is aangebracht na aanhoudingen en een politieactie om zo bewustwording onder jongeren te creëren.

Aanleiding van deze aanhoudingen zijn anonieme meldingen over het dealen van drugs. Bij het onderzoek in de woningen troffen agenten hoeveelheden soft- en harddrugs en duizenden euro’s aan contanten aan.

De inzet leidde tot de inbeslagname van meerdere telefoons en auto’s en de arrestatie van negen verdachten, allen Amersfoorters in de leeftijd van 19 jaar tot 23 jaar.

Vragen over veiligheid?

Heeft u een vraag of heeft u ideeën voor een veilig Amersfoort? Stuur een e-mail naar veilig@amersfoort.nl.

Melding maken?

Meld verdachte situaties bij de politie via 0900 8844 of via Misdaad Anoniem 0800 7000.

Online melden kan ook.