Inbraak en diefstal

Voorkom dat u slachtoffer wordt van diefstal of een inbraak door zelf op een aantal dingen te letten.

Ziet u verdachte personen in de tuin van de buren, personen die in huizen of auto’s gluren of hoort u iemand een ruit inslaan? Bel dan direct 112.

Heeft uw melding geen spoed? Bel dan de politie via nummer 0900 8844. Of doe uw melding anoniem via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 7000.

De politie vindt regelmatig gestolen spullen terug. Door uw waardevolle spullen te registreren op een registratiekaart van de politie, is er een kans dat uw gestolen spullen bij u terugkomen. U vindt de registratiekaart op de website van de politie.

Doe altijd aangifte bij de politie als er bij u is ingebroken. Kijk op www.politie.nl/aangifte of bel met de politie via 0900 8844. Meld de diefstal ook bij uw verzekeraar.

Vragen over veiligheid?

Heeft u een vraag of heeft u ideeën voor een veilig Amersfoort? Stuur een e-mail naar veilig@amersfoort.nl.

Verdachte situatie? Bel 112!

Ben je getuige van een verdachte situatie? Twijfel niet, maar bel 112! Iemand die bij auto’s rondhangt, mensen die zonder reden bij een woonhuis aanbellen, stoeiend uitgaanspubliek. U bent vast wel eens getuige geweest van een situatie die u verdacht vond. Twijfelde u of u iets moest doen? Twijfel niet, maar bel 112. In de filmpjes ziet u een aantal voorbeelden van verdachte situaties.