Transformatiemanager Jeugd

Met de drive om de zorg voor jeugd in de regio Amersfoort te verbeteren

Over de vacature

Sluitingsdatum
1 oktober 2023
Salarisindicatie
Maximaal € 6.470,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek

Regio Amersfoort/Eemland is een regio die zich in hoog tempo ontwikkelt. Zo werken we met regiogemeenten, inwoners, aanbieders en andere stakeholders aan de transformatie van de jeugdhulp in de regio. We willen dat het ook op de lange termijn mogelijk blijft om passende hulp en ondersteuning te bieden aan inwoners die dat nodig hebben. Hiervoor zijn wij op zoek naar jou.

De baan

Je bent binnen de regio de linking pin voor de organisaties die zijn betrokken bij de transformatieopgave. In de regio werken wij met regionale transformatieopdrachten. Die werken wij uit met afgevaardigden vanuit de regiogemeenten en de inhoudelijk betrokken netwerkpartners. De transformatiemanager zorgt voor onderlinge afstemming, en maakt helder wat er regionaal gebeurt en lokaal nog moet gebeuren. Je hebt dus een sturende, coördinerende en verbindende rol tussen gemeenten en organisaties. Je bepaalt en bewaakt de koers van de transformatie van de jeugdhulp voor de komende jaren. Daarbij draag je zorg voor de best mogelijke samenwerking en werk je samen met de inhoudelijke beleidsadviseurs van de gemeenten.

Je voornaamste taken zijn:

 • Het aanjagen van een effectieve samenwerking tussen lokale teams, huis- en jeugdartsen, contractpartner specialistische jeugdhulp (MetMaya) en andere samenwerkingspartners in de keten.
 • Het bewaken en stimuleren van een regionale ontwikkeling van de lokale teams welke nodig is voor een goede samenwerking met de contractpartner specialistische jeugdhulp en andere verwijzers.
 • Het stimuleren en monitoren van de transformatie bij gemeenten op het voorkomen van instroom bij de specialistische jeugdhulp en het vergemakkelijken van uitstroom zoals bv. een stevige sociale basis en het inzetten op extra huisvesting in gemeenten.
 • Het toezien op en stimuleren van de voorbereiding van de lokale teams op het toekomstscenario kind en gezinsbescherming.
 • Het stimuleren en coördineren van de effectieve samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp, waarvoor een kader wordt opgesteld met gemeenten, onderwijs en de contractpartner specialistische jeugdhulp.
 • Deelnemen in nader te bepalen (boven)regionale (partner)overleggen zoals bijvoorbeeld het bestuurlijk overleg sociaal domein en het OOGO. Jaarlijks – en zoveel vaker als nodig - vindt er een evaluatie plaats met terugkoppeling in de regionale Stuurgroep sociaal domein (SSD, op ambtelijk niveau) en het regionaal Bestuurlijk overleg sociaal domein (BOSD).
 • Adviseren van de verschillende colleges van burgemeester en wethouders over de transformatie van de jeugd.

Hier ga je aan de slag

De cultuur van Amersfoort kenmerkt zich als direct en open. Onze kernwaarden zijn ‘dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar’, dat is ons DNA. Als transformatiemanager jeugd ben je verantwoordelijk voor een effectieve samenwerking in de keten van hulp en ondersteuning (basis, jeugdhulp, onderwijs, jeugd- en huisartsen en veiligheidsketen). Je bent in dienst bij Gemeente Amersfoort bij de afdeling Samen Leven, maar werkt in opdracht van de regiogemeenten (Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Woudenberg en Eemnes). Je gaat werken bij het Regionaal Inkoop- en Subsidiebureau (RISB), onderdeel van de afdeling Samen Leven.

Wat we van je vragen

Als transformatiemanager heb je een cruciale en bepalende rol. Daarom zien we graag dat je het volgende meeneemt:

 • Academisch denk- en -werkniveau
 • Kennis van en ervaring met de jeugdhulp
 • Kennis van en ervaring met verander- en transformatieprocessen

Daarnaast is het een pre als je:

 • samenhang ziet en weet aan te brengen in de transformatieopgaven
 • ervaring hebt met complexe politiek-bestuurlijke besluitvormingsprocessen
 • de vaardigheid hebt om snel een relevant netwerk op te bouwen
 • snel kan schakelen en weet om te gaan met weerstand
 • ervaring hebt met lean en agile werken
 • Werkt in een regionale context zoals de regio Amersfoort/Eemland.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een regio die veel vraagt, maar ook veel mogelijk maakt. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en weten wat er speelt. Je standplaats is bij Gemeente Amersfoort en hier kom je ook formeel in dienst. Gemeente Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei.

 • De opdracht is voor 3 jaar met de mogelijkheid tot verlenging van 2 keer 3 jaar.
 • Een salaris van maximaal € 6.470,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen passend bij jouw persoonlijke wensen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).
 • Een reiskostenvergoeding woon- werkverkeer van 100% bij reizen per openbaar vervoer.

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Christa Hoogenveen, Projectleider RISB, via telefoonnummer 06 52 53 57 66 of met Frans van Eck, teammanager Samen Leven, via telefoonnummer 06 55 44 05 11. Heb je vragen over de procedure, bel of WhatsApp dan met Martine Jonkers, Recruitment medewerker, via telefoonnummer 06 39 31 93 98.

Zo kun je reageren

Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

Solliciteren kan tot en met zondag 1 oktober 2023. De sollicitatiegesprekken zijn op donderdag 5 oktober 2023.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.