Warmtevisie

In de periode van 2018 tot 2019 hebben we een eerste stap gezet richting een CO₂-neutraal en aardgasvrij Amersfoort: we zijn aan de slag gegaan en hebben een voorverkenning gedaan met de Warmtevisie. In grote lijnen beschrijft de Warmtevisie het proces, waar we starten, in welk tempo, welke schone, CO₂-neutrale alternatieven we willen gebruiken en hoe we de verduurzaming samen met huis- en gebouweigenaren, huurders en andere partijen verder oppakken. Er is een planning aangegeven voor het opstellen van wijkwarmteplannen, (dit is een maatwerkplan per wijk, met zoekrichtingen voor een mogelijk warmtealternatief in een wijk). In de Warmtevisie is geen planning opgenomen voor wanneer wijken van het aardgas af gaan:

Ter voorbereiding op de Warmtevisie is de factsheet gemaakt die je hieronder kan downloaden en bekijken:

Bekijk hieronder het filmpje over de Warmtevisie van de gemeente Amersfoort:

Helaas is het niet mogelijk om deze video te bekijken aangezien u Marketing Cookies heeft geblokkeerd. Voor meer informatie kunt u terecht op onze Cookies pagina. U kunt deze video alsnog bekijken op YouTube.

Transitievisie Warmte

In dezelfde periode dat de Warmtevisie in de gemeenteraad van Amersfoort werd vastgesteld, werd het Klimaatakkoord getekend door de regering en vertegenwoordigers van bedrijven, natuur- en milieuorganisaties, vakbonden, overheden, etc. In de uitwerking van het Klimaatakkoord is bepaald dat alle gemeenten een Transitievisie Warmte moeten ontwikkelen.

Opiniestuk

Lees hier over aardgasvrij van onder anderen Astrid Janssen, wethouder Amersfoort en Huib van Essen, gedeputeerde provincie Utrecht:

Meer weten over duurzaam verwarmen?

AmersfoortDuurzaam.nl is hét platform dat doorlopend wordt aangevuld met inspirerende en motiverende voorbeelden van duurzame inwoners en ondernemers in Amersfoort.

Bezoek het platform