Berichten over uw buurt

Besluiten zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving kunnen van invloed zijn op uw woonomgeving. Deze bekendmakingen vindt u via de website van de overheid.nl. In het huis-aan-huisblad De Stad Amersfoort publiceren we per 1-1-2022 geen bekendmakingen meer. Wel de Stadsberichten, informatie van de raad en regelmatig ook thema-pagina's. Op deze pagina leest u meer over het op de hoogte blijven van berichten over uw buurt.

Berichten over uw buurt

Bekendmakingen

Op de webpagina Berichten over uw buurt op Overheid.nl vindt u verschillende manieren om actuele berichten over uw buurt in te zien. Bijvoorbeeld met behulp een postcode. Hieronder vind u een kaart met postcodegebieden in Amersfoort.

  1. Typ uw postcode in en geef met een ‘straal’ aan hoe groot het gebied rond uw adres is waarover u informatie wilt.

  2. U kunt zich aanmelden om berichten over uw buurt voortaan per e-mail te ontvangen. U vult uw e-mailadres in en geeft aan hoe vaak u de mail wilt ontvangen. Uitleg over het aanmelden via de e-mailservice vindt u op de helppagina.

De website www.officielebekendmakingen.nl biedt extra mogelijkheden om bijvoorbeeld ook oudere bekendmakingen terug te zoeken.

Omgevingsalert app

Berichten zijn ook te vinden via de Omgevingsalert app. Met deze gratis te downloaden app. kunt u aangeven over welk type meldingen u een notificatie wilt ontvangen (bijvoorbeeld over vergunningen, bestemmingsplannen en inspraaktrajecten). De Omgevingsalert is er voor uw smartphone, tablet of desktop en te bekijken in uw browser. Ga naar www.omgevingsalert.nl.

Zie ook:

Stadsberichten