Gratis bomen voor inwoners

Amersfoort trakteert inwoners op een gratis boom. De gemeente stelt 1000 bomen beschikbaar en wil met deze actie inwoners stimuleren de eigen tuin groen in te richten. Inmiddels is het niet meer mogelijk een boom aan te vragen. Inwoners die een aanvraag deden, horen voor de zomer welke boom ze aan het eind van het jaar ontvangen.

Gratis bomen voor inwoners

Uitgifte van de bomen

De bomen worden eind 2022 geleverd. Inwoners die een boom geleverd krijgen, worden tijdig over de levering geïnformeerd.

Hoe plant ik mijn nieuwe boom?

In het onderstaande pdf bestand staat een stappenplan met aanwijzingen die je helpen bij het zo goed mogelijk planten van jouw boom:

De baat van een boom

Bomen en planten leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving. Bomen nemen bijvoorbeeld CO2 op en ademen zuurstof uit. Ook filteren bomen de lucht van bijvoorbeeld fijnstof, dempen ze geluid, helpen ze wateroverlast te voorkomen en zijn ze heel belangrijk voor de biodiversiteit. Een boom in de tuin werkt ook heel verkoelend, omdat het zorgt voor vocht in de lucht en schaduw biedt. Op een extreem hete zomerdag kan een stenen ondergrond in de schaduw van een boom tot wel 14°C koeler zijn dan buiten die schaduw.

Contact

Projectleider Hilde Goedegebuure

E-mail:

bomenactie@amersfoort.nl

14 033