Toezichthouder civiel (32-36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Als uitvoeringsbegeleider begeleid je de uitvoering van projecten in onze stad. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de groei en leefbaarheid van Amersfoort. Zo lossen we urgente mobiliteitsvraagstukken op, werken we aan de kwaliteit en leefbaarheid in de stad en streven we tot 2030 naar het toevoegen van minimaal 1.000 woningen per jaar aan onze voorraad. Jij bent betrokken bij de voorbereiding van infrastructurele projecten, houdt toezicht op de uitvoering en bent namens de gemeente aanspreekpunt voor de omgeving voor operationele zaken.

Jouw rol

In deze rol verzorg je de uitvoeringsbegeleiding van meerdere (complexe) projecten. Je bent van werkvoorbereiding tot aan de uitvoering betrokken, en bewaakt de diverse uitvoeringsaspecten: je stuurt op planning, middelen, kwaliteit en resultaat. Daarbij sta je er niet alleen voor: je werkt samen in een multidisciplinair team, met betrokken partijen binnen én buiten de organisatie.

Van de ontwikkeling van een nieuwe, duurzame stadswijk tot de realisatie van een fietstunnel: de projecten en programma's waar jij aan werkt hebben allemaal betrekking op de openbare ruimte en infrastructuur van de stad. Ze worden uitgevoerd in opdracht van het bestuur, de directie of andere interne opdrachtgevers. Jij bent veel ter plaatse aanwezig en daarmee ben je de 'ogen en oren' van de bouwplaats namens de gemeente.

Jij ziet erop toe dat er goede afspraken worden gemaakt én dat ze worden waargemaakt. Daarbij werk je nauw samen met de aannemer en heb je een coördinerende en toezichthoudende rol in de samenwerking met opdrachtnemers. Voor bepaalde projecten ben je verantwoordelijkheid voor het contractbeheer of het voeren van de directie – voor grote of complexe projecten werk je hiervoor samen met de projectmanager en een team met contractmanager, omgevingsmanager en specialisten.

Jouw belangrijkste werkzaamheden op een rij:

 • Je verzorgt de werkvoorbereiding, organiseert de uitvoeringsbegeleiding en coördineert de uitvoering van projecten in de openbare ruimte. Daarbij gaat het vaak om meerdere projecten die gelijktijdig naast elkaar lopen.
 • Je bent namens de gemeente aanspreekpunt voor inwoners, ondernemers, gebruikers en andere belanghebbenden tijdens de uitvoering van projecten. Denk aan vragen over parkeren, omleidingsroutes en andere operationele zaken.
 • Je beoordeelt in de voorbereiding van projecten tekeningen, bestekken en of werkomschrijvingen op juistheid, volledigheid en uitvoerbaarheid en doet voorstellen voor verbetering. Ook ben je betrokken bij de selectie van partners en opdrachtnemers en beoordeel je aanbesteding-, aanbieding-, inschrijf- en selectie-documenten.
 • Je toetst en beoordeelt of het werk in overeenstemming met de resultaatbeschrijving en tekeningen wordt uitgevoerd en leidt tot de gewenste projectdoelstelling. Als je afwijkingen signaleert, stuur je tijdig bij. Je rapporteert aan de projectmanager over de voortgang van het project.
 • Je bewaakt het overeengekomen budget en beoordeelt kostenramingen, aanbiedingen en meer- en minderwerk opgaven.
 • Je draagt inhoudelijk bij aan de ontwikkeling van de organisatie en afdeling met jouw kennis van uitvoeringsbegeleiding, en hebt een actieve rol in bijvoorbeeld overleggen.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 krijgt Amersfoort internationale erkenning als European City of the Year. Zo'n 1.500 collega's zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega's waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.

Met wie werk je samen

Je gaat aan de slag binnen de afdeling Programma's en Projecten vanuit het team Projectrealisatie Openbare Ruimte, waar zo'n 25 directe collega's enthousiast leidinggeven aan projectorganisaties of opgaveteams. Natuurlijk werk je in deze functie veel samen met andere uitvoeringsbegeleiders, projectmanagers, contractmanagers, omgevingsmanagers en wijkmanagers, maar ook met betrokken partijen in de stad, waaronder de aannemer. Er is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het eindresultaat. Dat betekent samenwerken, ervaringen delen en gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 4.752; bruto per maand (schaal 9 van de cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van [een jaar], met zicht op een vast contract.
 • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

Voor deze rol zoeken we een collega met een goed oog voor processen, die samen met anderen voor resultaat gaat. Jij schakelt gemakkelijk met verschillende betrokken partijen en bent gedreven de stad elke dag een stukje beter te maken voor iedereen. Daarbij ben je duidelijk en helder in je communicatie en begrijp je hoe belangrijk het is om anderen mee te nemen: we doen het samen met de stad. Met jouw ervaring met het werken aan projecten overzie je het geheel en als er knelpunten ontstaan, denk jij in oplossingen. Bovendien heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en schakel je gemakkelijk in een steeds veranderende en complexe omgeving.

Verder breng je mee:

 • Mbo+ of hbo- werk- en denkniveau.
 • Tenminste enkele jaren relevante werkervaring. Bijvoorbeeld als werkvoorbereider, uitvoerder of toezichthouder.
 • Als je al ervaring hebt zowel binnen als buiten een overheid is dat een pré, maar geen vereiste.

Voldoe je niet 100% aan dit profiel maar denk je wel dat jij de juiste kandidaat bent voor deze rol? Ook dan nodigen we je uit om te reageren. Laat ons weten waarom je enthousiast bent en overtuig ons van jouw meerwaarde.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met Ludwig Temme, Teammanager Programma's en Projecten via telefoonnummer 06 5251 3005.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Cathy Cats, Recruitmentmedewerker, telefoonnummer 06 4117 4202.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.