Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling 2023 geopend

Het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling 2023 is geopend. Met dit fonds ondersteunt Amersfoort innovatieve ideeën van ondernemers en inwoners. Het fonds is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, energiebesparing of het opwekken van duurzame energie.

Dit is alweer het negende jaar op rij dat we het Toekomstfonds openen. Dat is niet voor niets; in Amersfoort vinden we het belangrijk dat we ondernemers, startups, bewonerscollectieven en andere vernieuwers met dit fonds kunnen helpen om hun duurzame idee werkelijkheid te maken.

Astrid Janssen
Wethouder wonen en energietransitie

Voorbeelden

In de afgelopen 8 jaar hebben meer dan 30 initiatieven gebruik kunnen maken van het Toekomstfonds. Ook in 2022 kregen 6 projecten een financiële bijdrage om hun duurzame plannen te realiseren. Enkele voorbeelden van voorgaande projecten zijn een energieopwekkende schutting en een kledingbibliotheek. 

Meer informatie over het aanmelden en de voorwaarden staan op de pagina Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling.

Op www.amersfoortduurzaam.nl staan mooie voorbeelden van initiatieven die de afgelopen jaren een bijdrage kregen uit dit fonds.