Toegankelijk werk en dagbesteding

Algemeen

Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk mensen met een beperking of chronische aandoening, die dit kunnen en willen, te helpen aan een betaalde baan of passende dagactiviteiten in de gemeente Amersfoort. Als gemeente werken wij samen met het werkgeverservicepunt en werkgevers in Amersfoort om voor iedereen een passende werkplek te bieden. Of je te helpen om de gewenste dagbesteding te vinden.

Inclusieve werkgever

De gemeente werkt zelf ook aan inclusief werkgeverschap. Ons doel is elk jaar te zorgen voor 3 tot 4 extra duurzame arbeidsplaatsen binnen de organisatie voor mensen uit de doelgroep banenafspraak. Een interne jobcoach begeleidt de kandidaten en leidinggevenden.

WerkgeversServicepunt

Het WerkgeversServicepunt (WSP) is een samenwerking van het UWV WERKbedrijf regio Amersfoort en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest.

Het WSP regio Amersfoort geeft persoonlijk en gratis advies over inclusief ondernemen. Werkgevers krijgen ondersteuning bij de werving en selectie van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen zij kansen bieden aan mensen die ondersteuning bij het vinden van een baan goed kunnen gebruiken.

Het WSP regio Amersfoort biedt hulp bij het vinden van werk. Woon je in Amersfoort, Leusden, Soest, Baarn, Bunschoten, Nijkerk of Woudenberg en ben je op zoek naar werk? We helpen je graag. Het maakt niet uit welke uitkering je ontvangt en ook zonder uitkering ben je welkom. Voor meer informatie neem contact op met het WSP. Kijk voor meer informatie op de website van het WerkgeversServicepunt.

Dagbesteding

Is het voor jou op dit moment niet mogelijk om een opleiding te volgen of te werken? Maar vind je het wel fijn om op een andere manier je dag in te vullen? In Amersfoort zijn er verschillende mogelijkheden voor dagactiviteiten of dagbesteding. Bijvoorbeeld producten maken, creatief bezig zijn of mensen ontmoeten. Lees er meer over op de webpagina Dagactiviteiten of kijk op de website van IndeBuurt033.

Je kunt ook de website Sociale Kaart raadplegen om passende dagbesteding te vinden.

Inhuur

De gemeente heeft in het aanbestedingsbeleid sociale voorwaarden opgenomen. Dit om zoveel mogelijk mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Een partij die een opdracht krijgt, levert een inspanning van 5% van de totale waarde in de vorm van 'Social Return of Investment (SROI)'. Dit houdt in dat de partij zich inspant om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Bijvoorbeeld door duurzaam betaald werk te bieden aan werkzoekenden, met stage- of leerplekken of door producten/diensten in te kopen van sociale ondernemingen. Jaarlijks wordt de SROI van 5% ruimschoots behaald. Op deze manier worden ongeveer 180 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geplaatst. 

Meer hierover lees je op de webpagina Social Return.

Schoonmaak

Als inclusief werkgever zorgen medewerkers van Amfors voor de schoonmaak van het stadhuis.

Contact

Team toegankelijk: