Terrassen in het weekend een uur langer open bij mooi weer

Op vrijdag- en zaterdagavonden in de periode tot en met 30 september hebben horecaondernemers in de binnenstad – inclusief het Eemplein en Oliemolenkwartier – bij een temperatuur van 25 graden of hoger de mogelijkheid om hun terras een uur langer open te houden (tot 2.00 uur).

 

DagDatumVerwachte temperatuur Amersfoort stad25-graden-plus-regeling
Vrijdag 22 september 202318°CNiet van kracht
Zaterdag 23 september 202317°CNiet van kracht

De 25-graden-plusregeling geldt uitsluitend voor terrassen in de binnenstad inclusief Eemhaven/Oliemolenkwartier van Amersfoort.

Overlast

Het is niet toegestaan muziek vanuit het horecabedrijf op het terras ten gehore te brengen. Bij overmatige overlast of verstoring van de openbare orde kan de politie het terras onmiddellijk sluiten. Onder overmatige overlast wordt niet verstaan het normale geluid dat pratende terrasbezoekers produceren, maar wel schreeuwen, het laten draaien van motoren etc.

Weersvoorspelling

Deze website wordt iedere vrijdag rond het middaguur bijgewerkt op basis van een specifiek voor de stad Amersfoort gedane weersvoorspelling voor de betreffende vrijdag en zaterdag. Alleen de informatie op deze website is bepalend voor het al dan niet van toepassing zijn van de 25-graden-plusregeling, ook als daarna een weeromslag plaatsvindt. Eigen waarnemingen of interpretaties gelden niet.

Nadere regels en beleidsregels fysieke leefomgeving Amersfoort