Toegekende projectsubsidies kunst en cultuur 2021

De volgende projecten hebben in 2021 subsidie gekregen:

Overzicht projecten

Project Grensverleggers
Wat Vier ambachtelijke technieken worden verbonden met kunstvormgeving, geënsceneerde fotografie en kunsteducatie. Leidend tot een fotoserie die te zien is in 4 culturele instellingen
Toegekend bedrag € 10.000
Project Popronde Amersfoort
Wat Landelijk reizend festival in 42 steden. Jaarlijkse selectie van 100 talentvolle opkomende acts presenteren zich op laagdrempelige wijze.
Toegekend bedrag € 10.000
Project Circus Tropical
Wat Tijdens zomervakanties 2021 een vrolijke en inspirerende theaterevenement organiseren voor de kinderen in AZC Amersfoort en alle geïnteresseerden, groot en klein, van binnen en van buiten de AZC.
Toegekend bedrag € 1.000
Project Verhalen over Veerkracht
Wat Concertreeks nieuw gecomponeerde muziek op basis van zes indrukwekkende levensverhalen van mensen met een psychische kwetsbaarheid, bewerkt tot een libretto, gespeeld en gezonden door professionals.
Toegekend bedrag € 6.000
Project #DOCpraat
Wat #Docpraat is een pop-up cinema i.s.m. De Lieve Vrouw. Zo worden films/docu's met actuele en levende thematieken de wijk in gebracht in een bijzondere setting, verdiept met een gesprek over de thema's.
Toegekend bedrag € 15.000
Project Rondje van de Stad XL
Wat Doordat ons plan zoveel groter is geworden en we door de samenwerking met alle Culturele Partijen iedereen in het licht willen zetten, redden we het niet met het al reeds toegekende bedrag.
Toegekend bedrag € 5.500
Project Het Nieuwe Stadsterras
Wat Het Nieuwe Stadsterras is een totaalbeleving waar ontmoeting, verstrooiing, kunstzinnig entertainment en hoogwaardige horeca samenkomen
Toegekend bedrag € 25.000
Project Online Masterclass Monteverdi
Wat Het verzorgen van een 2-delige Online Masterclass over de maatregelen van Claudio Monteverdi. Verzorgd door ensemble Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld. Live stream vanuit de Sint Aegtenkapel.
Toegekend bedrag € 6.000
Project Straight from the horse's mouth future findings
Wat Een week + weekend waarin popcultuur en maatschappelijke thema's worden verbonden, vanuit Stichting in oprichting. Met inhoudelijke programma's, liveoptredens en videokunst op een iconische locatie.
Toegekend bedrag € 25.000
Project Schurend Paradijs
Wat In Schurend Paradijs tonen ca. 20 kunstenaars hun visie op het hedendaagse landschap/maatschappij, een eeuw nadat Piet Mondriaan zijn verlangen naar een 'Aards Paradijs' uitsprak.
Toegekend bedrag € 25.000
Project Amersfoortse Pracht
Wat De Amersfoortse Pracht is een gratis toegankelijk festival met diverse kunstvormen voor alle inwoners van Amersfoort en omliggende gemeenten.
Toegekend bedrag € 25.000
Project Exodus
Wat In de cabaretvoorstelling Exodus onderzoekt Klaas waarom mensen zich schamen en of hij dat misschien te veel doet. Ook wil hij ontdekken of schamen iets nuttigs is.
Toegekend bedrag € 14.250
Project Air Fluor - Artists in Residence
Wat 10 artiesten/producers krijgen voor een maand de toegang tot een studio plus een aantal dagdelen van de grote zaal van FLUOR. Tevens is er de beschikking over een budget.
Toegekend bedrag € 25.000
Project Paradox Inmensus
Wat Paradox Inmensus is een mobiel theater die door 5 wijken van Amersfoort tourt. Een T3 pick-up met daarop een kraan waar een kinetisch lichtobject aanhangt wordt begeleid door 2 acteurs.
Toegekend bedrag € 15.000
Project Ithaka Filmt 2022
Wat Bij Ithaka Filmt maken jonge nieuwkomers van Het Element Taalcentrum hun eigen films. Het project bestaat uit filmworkshops, een talentontwikkelingstraject en een vertoning (lokaal én landelijk).
Toegekend bedrag € 8.000
Project Havikconcerten 2022
Wat Festival Havikconcerten is een zeer laagdrempelig driedaags klassieke muziekfestival in de buitenlucht in het oude centrumvan Amersfoort op de oudste gracht, het Havik.
Toegekend bedrag € 17.000
Project Time Machine Amersfoort, de cultuur en historie van de stad in je broekzak
Wat Een gratis mobiele applicatie waarmee je de cultuur en de historie van de stad Amersfoort interactief op vele manieren kan ervaren.
Toegekend bedrag € 15.000
Project Grachtenconcert Viva Vathorst 2022
Wat Een grachtenconcert festival met optredens van professionele artiesten uit Amersfoort.
Toegekend bedrag € 25.000
Project Los in het Bos
Wat Los in het Bos is een concertreeks van 8 t/m 24 juli 2022 met 15 shows van de beste artiesten van eigen bodem waarbij we zo breed mogelijk programmeren zodat we zoveel mogelijk doelgroepen aanspreken.
Toegekend bedrag € 25.000
Project Het Geluid van Vrijheid Amersfoort
Wat Theatrale muziekvoorstelling over het einde van de Tweede Wereldoorlog in Amersfoort, met Ellen ten Damme, Vincent Bijlo, Wudstik, Monnik en de Konrad Koselleck Big Band.
Toegekend bedrag € 25.000
Project Onbegrensd
Wat Onbegrensd brengt beeldend kunstenaars en componisten samen om in duo's nieuw werk te maken voor een expositie waarbij beleving van beeldende kunst en muziek met elkaar worden verbonden.
Toegekend bedrag € 20.067
Project Openbare kunst Rob Visplein
Wat Crackerjacks wil graag het Rob Vis Basketball Court op willen fleuren door middel van Street Art om het plein aantrekkelijker te maken voor de sport, maar ook voor andere bezoekers.
Toegekend bedrag € 9.680
Project Dutch International Tangoweek 2022
Wat De Dutch International Tangoweek is in Nederland het enige platform voor Argentijnse Tango(muziek). Op verzoek van de gemeente streven we ernaar op de 2022 editie weer in Amersfoort te doen.
Toegekend bedrag € 16.500

Project De Passie
Wat De Passie, door makers uit de stad, vertelt in woord en muziek het lijdensverhaal. Hiervoor zijn de meest geliefde en bekendste muziekstukken rond dit verhaal met elkaar gecombineerd.
Toegekend bedrag € 25.000
Project Guppy Gala
Wat 30 oktober 2022 is voor muziekkids en feestbouwers. De Nieuwe Stad wordt omgebouwd tot Guppy Gala, een festival voor het hele gezin. Een beetje zoals een festival voor grote mensen, maar dan leuker.
Toegekend bedrag € 21.000
Project Festival Nacht van de Literatuur editie 12 maart 2022
Wat De Nacht van de Literatuur (NvdL) is een jaarlijks festival rond verhalen, taalbeleving en literatuur in Amersfoort dat vanaf 2015 plaatsvindt op een aantal locaties rond het Eemplein.
Toegekend bedrag € 6.000