Flitsimpuls 2021

Ben jij een professionele kunstenaar of een aanstormend talent? De Flitsimpulsregeling is ervoor makers die weer aan het werk willen. Dien op deze pagina eenvoudig een aanvraag in voor de Subsidieregeling Corona – Flitsimpuls 2021. Wie weet ontvang je binnen een maand subsidie voor jouw project.

Flitsimpuls 2021

In een pitch van maximaal 3 minuten vertel je aan de gemeente waar je de Flitsimpuls voor wilt inzetten. Of je de subsidie voor jouw project wordt toegekend, wordt beoordeeld door de andere aanwezige aanwezige pitchers en 2 ambtenaren. Zo inspireer je met jouw plannen ook andere kunstenaars in Amersfoort.

Je kan minimaal € 2.000,- en maximaal € 5.000,- aanvragen voor een kunstproject met een concreet eindproduct. Het resultaat moet minimaal 1 keer te zien zijn voor publiek in Amersfoort.

Alle informatie die je nodig hebt voor het indienen van een aanvraag lees je in de Subsidieregeling Corona - Flitsimpuls 2021.

Planning

Er zijn 6 aanvraagrondes. Deze rondes vinden iedere 2de woensdag van de maand plaats, met uitzondering van augustus. Aanvragen kunnen per ronde tot 24.00 uur op de zondagavond 1,5 week voorafgaand aan de pitchronde worden ingediend. Vanwege de grote hoeveelheid aanvragen is er besloten een extra ronde toe te voegen op 21 juli 2021.

Let op! De pitchrondes t/m september zitten al vol.
Aanvragen Pitch
Ronde 1 30 mei 24.00 uur Woensdagochtend 9 juni
Ronde 2 4 juli 24.00 uur Woensdagochtend 14 juli
Ronde 3 29 augustus 24.00 uur Woensdagochtend 8 september
Ronde 4 3 oktober 24.00 uur Woensdagochtend 13 oktober
Ronde 5 31 oktober 24.00 uur Woensdagochtend 10 november
Ronde 6 28 november 24.00 uur Woensdagochtend 8 december

Je hoort uiterlijk de vrijdag voorgaande aan de pitch of je wordt uitgenodigd voor de ronde. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Houd bij de planning van je activiteiten rekening ermee dat het niet van te voren vast staat op welke datum jouw aanvraag wordt behandeld.

Aanvragen

Je vraagt de subsidie aan via het elektronische aanmeldformulier Subsidieregeling Flitsimpuls 2021:

Ga naar het aanmeldformulier

De volgende onderdelen horen bij de aanvraag:

  • Let op: in verband met de privacyregels mogen de uploads geen adres-, telefoon- of mail- en bankgegevens bevatten. Jouw adresgegevens vul je uitsluitend in bij de invulvelden in het digitale aanmeldformulier.

Ben je een maker en wil je verder professionaliseren? Je kan via de Professionele projectsubsidies voor kunst en cultuur een aanvraag van € 500,-  indienen die gericht is op talentontwikkeling of het professionaliseren van je onderneming.

Beoordeling en toetsing

Tijdens de pitchronde worden de aanvragen beoordeeld op de volgende criteria:

  • Artistieke en inhoudelijke kwaliteit;

  • Zakelijke en financiële kwaliteit;

  • Talentontwikkeling van de aanvrager;

  • Waarde en zichtbaarheid voor de stad/inwoners.

Meer informatie over de pitch vind je in dit document:

Lees voor meer informatie over de criteria de toelichting in de subsidieregeling

Je hoort op de dag van de pitch of je het bedrag ontvangt of niet.

Vergunningen

Als voor het project een vergunning verplicht is, dan kennen we de subsidie onder voorbehoud toe. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van de vergunning. Je vraagt een vergunning aan bij het Vergunningenloket.

Vragen?

Neem dan contact op via cultuur@amersfoort.nl