Stagiair (m/v/x) Evenementen

Passend bij jouw wens ga je zelf op pad en trekken we samen op

Over de vacature

Sluitingsdatum
15 januari 2024

Productie/meeloop- of onderzoekstage

Amersfoortse evenementen dragen bij aan een levendige en eigentijdse stad. Dat is ook het uitgangspunt van het evenementenbeleid voor de komende jaren. De rol van Gemeente Amersfoort en dus ook van jou als stagiair, draait om de begeleiding van organisatoren in de stad. Sluit je aan bij onze samenwerking om Amersfoortse evenementen nog mooier te maken; toegankelijker, duurzamer en inclusiever!

Jouw rol 

Als gemeente dragen we bij aan een gevarieerd aanbod van evenementen, waarbij de overlast voor de omwonenden wordt beperkt en de natuur beschermd. Wat jij precies gaat doen tijdens je stage, bepalen we samen.

Op basis van jouw opleiding, talent en interesses én de vraagstukken die we willen uitwerken, geven we samen vorm aan jouw stage-opdracht en takenpakket.  We hebben ruimte voor zowel een meewerkstage als een onderzoekstage en er is ruimte voor een goede combinatie tussen onderzoek en praktijk. Voorbeelden van begeleiding waarmee je te maken krijgt:

 • intakegesprek voor een goede voorbereiding voor nieuwe evenementen
 • actueel houden van informatie op de webpagina evenementen
 • de vergunningaanvraag
 • het opdoen en delen van kennis (bv. informatie- en netwerkbijeenkomsten)
 • voorbereiden op nieuwe wetgeving (bv. hergebruik is de norm)

Taken en thema’s waarover je stage kan gaan:

 • Jaarlijks vinden er 150 kleine en grote evenementen plaats. We willen weten of organisatoren van kleine evenementen belangrijke informatie weten te vinden. Daarover ga jij in gesprek met bijvoorbeeld organisatoren in de wijken. Hoe vinden zij het contact met de gemeente, met wie nemen ze contact op en worden ze volgens hun ook geholpen?
 • Het toegankelijker maken van evenementen begint met goede communicatie. Kunnen organisatoren handvatten gebruiken bij het meer toegankelijk maken van informatie? (Hoe) is dat voor kleinere wijk-initiatieven anders dan voor professionele organisatoren? Daar willen we zicht op krijgen en nog beter bij aansluiten.
 • We zijn benieuwd naar je ideeën over het vergroten van de invloed van jongeren.
 • We willen het (duurzaam) stroomgebruik en de toegankelijkheid van evenementenlocaties in de stad in kaart brengen.
 • Er is altijd productiewerk, wanneer dat het beste bij jouw opleiding en leerdoelen past bakenen we op basis daarvan een aantrekkelijke klus af.

Hier ga je aan de slag 

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. Bij Gemeente Amersfoort zorg je samen met collega’s dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. We werken samen met de stad en regio: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega’s waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen.  

Met wie werk je samen 

Als je wilt leren wat het betekent om te werken bij een maatschappelijke organisatie in het hart van de samenleving, zit je hier op de juiste plek. Vanuit de afdeling Bestuur, strategie en Veiligheid kom je in een gedreven team. Je wordt begeleidt door een ervaren adviseur evenementen waarmee je regelmatig samen optrekt.

Afhankelijk van het type stage waar we op uitkomen heb je ook regelmatig contact met specialisten in het team Onderzoek & Statistiek, een communicatieadviseur en de betreffende wethouder.

“Ik vind het mooi hoe inwoners met de evenementen die ze organiseren zorgen voor meer verbinding: in de straat, de wijk, het dorp of de hele stad. Onze werkwijze deel ik graag met andere gemeenten en studenten, om van elkaar te leren.” 

Renate van Braam

Dit bieden we je

Een unieke stageplek in ons gedreven evenementen-team, met veel ruimte om zelf invulling te geven aan je stage-opdracht en takenpakket. Je kunt rekenen op: 

 • een productie (meewerk)- onderzoeks stage (in overleg)
 • goede en persoonlijke begeleiding
 • relevante werkervaring voor je cv
 • een stagevergoeding van € 350,- per maand (bij 36 uur per week)

Dit breng je mee 

Doe jij een studie evenementen of wordt je enthousiast van evenementen (-organisaties?) en wil je weten wat daar vanuit een Gemeente allemaal bij komt kijken? Reageer meteen als je je herkent in dit profiel.

Jouw profiel: 

 • Je volgt (afhankelijk van de stageopdracht die het betreft) een hbo- of een mbo opleiding communicatie of evenementen(beleid of productie).
 • Je bent wat ons betreft minimaal 24 uur per week beschikbaar/met ons aan het werk.
 • De stage beslaat een periode van tenminste 3 maanden.
 • Je bent beschikbaar vanaf februari – april 2024 of in overleg.
 • Je vindt het leuk om dat wat je vanuit je studie aan kennis of theorie meebrengt, met ons in de praktijk te brengen.

Zo kun je reageren 

We horen graag van je! Door op ‘Solliciteren’ te klikken, kun je ons je contactgegevens, een korte motivatie en je curriculum vitae doorgeven.  

We laten je voor 15 januari 2024  weten of je bent uitgenodigd voor een gesprek. We maken graag kennis met een kop koffie om te bespreken wat jij zoekt in een stage en of er een match is. 

Als je meer wilt weten 

Heb je vragen over de inhoud van de stage? Bel met Renate van Braam, Adviseur Evenementen, afdeling BSV, via telefoonnummer 033 469 53 36 (di t/m vrij)

Voor vragen over de stageprocedure kun je bellen of Whatsappen met Martine Jonkers, telefoonnummer 06 3931 9398

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.