Senior projectmanagers/ Projectmanagers openbare ruimte (32-36 uur)

Samenwerken aan ambities en resultaten in onze organisatie en onze stad.

Over de vacature

Sluitingsdatum
Tot de juiste match gevonden is
Salarisindicatie
Afhankelijk van jouw ervaring en de zwaarte van de functie van schaal 11 (maximaal 5.372,-) of 12, tot (maximaal € 6.103,- ) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Amersfoort heeft de ambities en mogelijkheden van een grote stad, terwijl onze organisatie compact genoeg is om een verschil te kunnen maken. Van je ambtelijk opdrachtgever tot specialisten en wethouders, we weten elkaar snel te vinden. Dit betekent meer plezier en zichtbaar resultaat van je werk.

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een stad die zich in hoog tempo ontwikkelt, vol projecten en initiatieven. De stad groeit hard en dat proberen we zo duurzaam mogelijk te doen. Met een compacte organisatie zet Gemeente Amersfoort zich daarvoor in. De cultuur is direct en open; je krijgt veel ruimte bij het uitoefenen van jouw taken.

De baan

In deze baan ga je een bijdrage leveren aan de groei en leefbaarheid van Amersfoort. Zo streven we tot 2030 naar het toevoegen van minimaal 1.000 woningen per jaar aan onze voorraad, lossen we urgente mobiliteitsvraagstukken op en werken we aan de kwaliteit en leefbaarheid in de bestaande stad.

Opgaves waar jij en collega's in het team aan werken zijn afwisselend en veel omvattend. Bijvoorbeeld de aanleg van nieuwe infrastructuur en openbare ruimte, herontwikkelingen en herinrichting van bestaande infrastructuur en onderhoudsprojecten in de openbare ruimte.

Bij complexe opgaves werken we met gemeente brede programmateams. Zo hebben we een programma binnenstedelijke woningbouw / de Hoef-west, het programma Langs Eem en Spoor en het programma Vathorst. Ook werk je met andere projectmanagers in kleine portfolioteams. Daarin helpen de collega's elkaar verder, ieder vanuit eigen expertise. Met deze werkwijze sluiten we zoveel mogelijk aan bij talenten, bewaken we de continuïteit en sta je er nooit alleen voor.

Jouw rol is om een project of een portfolio van enkele projecten aan te sturen en te zorgen voor afstemming en draagvlak met je ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever. Je bent daarbij aanspreekpunt voor partners in de organisatie en in de stad.

Je stemt de werkzaamheden af met naaste collega's en vertegenwoordigers van bedrijven of marktpartijen. Samen onderzoek je mogelijkheden om binnen de kaders en uitgangspunten het gezamenlijke doel te bereiken. We werken dichtbij de opgave en bij de stad.

Met wie werk je samen?

Als projectmanager werk je binnen de afdeling Programma's en Projecten vanuit het team Projectrealisatie Openbare Ruimte, waar zo'n 20 directe collega's enthousiast leiding geven aan projectorganisaties of opgaveteams. Natuurlijk werk je in deze functie veel samen met andere projectmanagers, wijkmanagers en beleidsadviseurs, maar ook met stakeholders in de stad.

Er is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het eindresultaat. Dat betekent samenwerken, ervaringen delen en gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

"Als senior projectmanager werk ik onder andere aan de grotere en complexere projecten en opgaven. Daarbij word ik niet alleen uitgedaagd op projectresultaat. Ik word ook aangesproken op mijn talenten leren, ontwikkelen en coachen. Als senior ben je namelijk zowel initiatief nemend en richting gevend in de ontwikkeling van collega projectmanagers en teams, als in de samenwerking tussen afdelingen en teams. In deze functie krijg je een speelveld en verantwoordelijkheid die breder is dan het project." Mark, seniorprojectmanager

Wat we van je vragen

  • meerdere jaren ervaring en ontwikkeling als projectmanager, bij voorkeur in het ruimtelijk domein;
  • een afgeronde hbo+/wo opleiding;
  • je schakelt makkelijk en effectief in een steeds veranderende en complexe omgeving, maatschappelijk en bestuurlijk;
  • je hebt het talent om complexe materie om te zetten in heldere adviezen en begrijpelijke oplossingsrichtingen.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk betrokken werken in een informele organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw persoonlijke groei. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van jouw ervaring en de zwaarte van de functie van schaal 11 (maximaal 5.372,-) of 12, tot (maximaal € 6.103,- ) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het is mogelijk om te kiezen voor een 32-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Amersfoort is een prachtige stad, goed bereikbaar. We bieden flexibele werktijden, goede hybridewerk/ICT-mogelijkheden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Zo kun je reageren

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Ludwig Temme, teammanager Programma's en Projecten, e-mail: ll.temme@amersfoort.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Cathy Cats , Recruitment medewerker, telefoon: 06 41 17 42 02.

Interesse? Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben. We plannen regelmatig gesprekken. Dus als je snel reageert en we zien een match, nemen we contact op. We zoeken zowel medior als senior projectmanagers.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.