Senior Casemanager Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Een ervaren professional die complexe zaken oplost.

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match
Uren per week
36
Salarisindicatie
Schaal 10 (max. € 4.494,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)

Werken bij Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een stad met bijna 160.000 inwoners op het middelpunt van Nederland. Een dynamische stad met veel jonge mensen die zich volop ontwikkelt, met veel dynamiek, innovaties en initiatieven. Belangrijk is dat inwoners, ondernemers en de gemeente samen optrekken voor een fijne en veilige stad. De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) onderzoekt mogelijkheden en volgt technologische en wettelijke ontwikkelingen om inwoners en ondernemers te ondersteunen. We werken gebiedsgericht. Vanuit het gebiedsteam, waar alle onderdelen in het proces zijn vertegenwoordigd, werken we aan een veilige  en prettige leefomgeving voor iedereen.

De baan

Als senior casemanager werk je aan complexe of bestuurlijk gevoelige omgevingsvergunningaanvragen WABO en zorg je dat deze goed en tijdig worden afgewikkeld. Je bent de contactpersoon voor de aanvrager en vervult de rol van gastheer/-vrouw, coördineert en bewaakt de voortgang en lost problemen op. Je controleert of inhoud, berekeningen en in- en externe adviezen/adviesrapporten van aanvragen kloppen en voldoen aan de eisen. Ook toets je aanvragen aan bijvoorbeeld geldende bestemmingsplannen, bouwbesluiten en verordeningen.

Waar nodig schakel je met juristen en andere specialisten, zowel in- als extern. Je bepaalt voor een groot deel zelf hoe je jouw baan vormgeeft binnen de gegeven wensen, eisen en kaders en bent nieuwsgierig, aanspreekbaar en dienstverlenend zowel naar je collega’s als naar de klant.

Je werkt in een team samen met de bouwinspecteur(s) en handhaver(s) van het gebied. Vanuit je werk signaleer je verbetermogelijkheden en zo lever je een bijdrage aan de innovatie en procesverbetering binnen de afdeling. Ook participeer of leid je projecten die met je werk te maken hebben. Amersfoort zet als werkgever sterk in op het welzijn en de (persoonlijke) ontwikkeling van haar medewerkers en ieder z’n specifieke talenten. We verwachten dan ook dat je daarin mee gaat en je blijft ontwikkelen.

Wat we van je vragen

Je hebt een hbo-diploma op het gebied van bouwen, milieu of veiligheid, bijvoorbeeld HBO Bouwkunde en het diploma ABW 1 en 2. Je hebt daardoor kennis van alle relevante wet- en regelgeving, ervaring met casemanagement en bent voorbereid op de WKB.

Je hebt relevante werkervaring in een gemeente, zodat je weet wat er in een gemeente speelt met haar politiek bestuur, welstand, erfgoed, monumentenzorg, archeologie etc.. Je maakt makkelijk verbinding en levert een concrete bijdrage aan de samenwerking en ontwikkeling binnen het team. Je communiceert mondeling en schriftelijk met open vizier en met overtuigingskracht over je bevindingen, zowel binnen als buiten de gemeente. Je bent meedenkend en ook vaardig in het opstellen van nota’s en adviezen. Je begrijpt dat er in je werk altijd tegengestelde belangen zijn, waarbij je altijd klantgericht en omgevingsbewust handelt. Met andere woorden: je bent hard op de inhoud en zacht op de relatie. Je houdt ervan om de regie te pakken en je staat stevig in je schoenen.

Dit kunnen we je bieden

Verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie die hoge eisen aan je stelt. Amersfoort ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. Je salaris bedraagt maximaal € 5.009,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Een hogere beloning is mogelijk wanneer je voor ons extra waardevolle kwaliteiten of ervaring meebrengt. Daarnaast ontvang je maandelijks een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. De gemeente Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).

Solliciteer direct

Wij ontvangen jouw sollicitatie graag digitaal. Geef ons je contactgegevens, motivatie en curriculum vitae door via het online formulier. Solliciteer direct.

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen Johan Weijman, Teammanager, telefoon 06 4601 6353. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure?  Bel dan met Cathy Cats, telefoon 06 4117 4202

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.