Senior Casemanager Vergunningen (36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Als senior casemanager ben je bij Gemeente Amersfoort het aanspreekpunt voor architecten, bouwbedrijven, projectontwikkelaars en inwoners die bouwplannen hebben. Wij gaan in Amersfoort uit van gebiedsgerichte teams met gedeelde verantwoordelijkheden en veel ruimte voor jou als medewerker. Ook als je wat minder ervaring hebt met het werk maar senior kwaliteiten meebrengt, dan maken we graag kennis.

Jouw rol

Als senior casemanager werk je aan omgevingsvergunningaanvragen. Jij coördineert en bewaakt de voortgang voor en met de aanvrager. Je zorgt ervoor dat initiatiefnemers van de voortgang de hoogte zijn (en blijven). Ook weet jij of er sprake is van urgentie om zo te kunnen prioriteren. De toetsing op haalbaarheid van de plannen is een van je kerntaken. Als senior zal je vooral de complexe of bestuurlijk gevoelige aanvragen verzorgen.

 • We werken gebiedsgericht in overzichtelijke teams, waardoor je samen met je collega casemanagers verantwoordelijkheid hebt voor het tijdig verwerken van alle daarvoor ingediende aanvragen.
 • Je controleert of ingediende stukken voldoen aan de indieningsvereisten.
 • Ook toets je aanvragen aan het omgevingsplan en de geldende landelijke en lokale voorschriften. Waar nodig schakel je met juristen en je vraagt de specialisten van andere afdelingen of diensten (RUD en VRU) om advies.
 • Je neemt betrokkenen mee in (concept)adviezen.
 • Je signaleer verbetermogelijkheden en levert je bijdrage aan innovatie en verbetering van processen binnen de afdeling. Ook neem je deel aan projecten.
 • We hechten grote waarde aan een goed en professioneel contact met collega's en initiatiefnemers. Je legt verbinding en levert je concrete bijdrage aan de samenwerking en ontwikkeling binnen het team en die met adviseurs en betrokkenen buiten de afdeling, waaronder bijvoorbeeld projectleiders.
 • Bij ons krijg je de ruimte om je werk zelf vorm te geven; we denken met je mee.

'Ik voel me thuis bij deze afdeling. De contacten zijn laagdrempelig en je kunt gemakkelijk even naar collega's toe lopen om advies of om iets te delen".

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 levert dat ons zelfs de internationale titel European City of the Year op.
Zo'n 1.500 collega's zorgen met onder meer inwoners en ondernemers samen dat Amersfoort een fijne en veilige stad blijft. Collega's waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling vorm te geven.

Met wie werk je samen

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) in Amersfoort ondersteunen we inwoners en ondernemers op basis van (nieuwe) wetgeving en nieuwe technologieën.
Je komt in een overzichtelijk, gebiedsgericht team met collega's van verschillende leeftijden en met verschillende ervaring; casemanagers, adviseurs ruimtelijke ontwikkeling, constructieve veiligheid, bouwinspecteur(s) en handhaver(s) van het gebied. Je neemt deel aan de Omgevingstafel.
Het is van belang om voldoende fysiek aanwezig te zijn en zo in de contacten te investeren. Dit zorgt er voor dat je je snel thuis zult voelen en het mail en chatverkeer kunt beperken tot hetgeen noodzakelijk is. Iedere 2 weken neem je deel aan een gezamenlijk casus- en themaoverleg.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 5.247 bruto per maand (schaal 10 van de CAO Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klasse) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

In deze functie is het belangrijk dat je beschikt over een hbo-diploma op het gebied van bouwen, milieu of veiligheid, bijvoorbeeld hbo Bouwkunde en het diploma ABW 1 en 2.

 • Voor deze baan zien we ervaring met casemanagement in een gemeente als een belangrijke eis, zodat je weet wat er in een gemeente speelt met haar politiek bestuur, welstand, erfgoed, monumentenzorg, archeologie en de vele uitdagingen waar we voor staan.
 • Ook vinden we het belangrijk dat je kennis van de actuele en relevante wet- en regelgeving hebt, zoals de omgevingswet, het Bbl en de WKB.
 • Je communiceert mondeling en schriftelijk met open blik en overtuigingskracht.
 • Je houdt ervan om de regie te pakken en je staat stevig in je schoenen.
 • Er is veel vraag naar dit werk. Mocht jij die iemand zijn die deze specifieke ervaring en kennis nou niet heeft, maar met argumenten weet te overtuigen op termijn geschikt deze functie goed op te kunnen pakken, neem contact op. We bespreken graag de mogelijkheden.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met Johan Weijman, Teammanager VTH, via telefoonnummer 06 4601 6353.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Cathy Witteveen, Recruitmentmedewerker, telefoon 06 4117 4202.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match gevonden hebben.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.