Senior adviseur planeconomie (32-36 uur)

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Ben jij zowel sociaal als analytisch sterk en wil je je inzetten voor een stad in ontwikkeling? Voor het team Vastgoedontwikkeling en beheer zoeken we een ervaren adviseur planeconoom. Amersfoort ontwikkelt zich voor een groot deel binnen de gemeentegrenzen, in hoog tempo. Dat brengt allerlei uitdagende opgaven waar we als organisatie en stad voor staan. Samen met inwoners, bedrijven en andere gedreven professionals ga jij hiermee aan de slag.

Jouw rol

Als Senior adviseur planeconomie ben je eerste aanspreekpunt voor grondzaken, bij de herzieningen voor de accountant. . Je zorgt er voor dat het proces van de herzieningen soepel verloopt. Dat doe je in afstemming met andere planeconomen en ambtelijke opdrachtgevers.

 • Jouw kennis van de actuele regels die gelden vanuit het Besluit Begroting en Verantwoording voor grondexploitaties en voor investeringen in vastgoed) zet je in voor complexe situaties. Bijvoorbeeld voor gebiedsontwikkelingen waarin sprake is van actief en faciliterend grondbeleid.
 • Je voert gesprekken met ondernemers, woningbouwcorporaties en andere marktpartijen en waar nodig onderhandel je over de zakelijke, financiële, juridische en procesmatige kant van binnenstedelijke onroerend goed ontwikkelingen.
 • Je coördineert binnen planeconomie de verschillende rondes binnen de Planning & Controlcyclus, adviseert management en bestuur en werkt nauw samen met de (interne?) controller en accountant.
 • Je geeft (ook ongevraagd) advies over financiële aspecten van gebieds- en vastgoedontwikkelingen.
 • Je adviseert het bestuur rondom de besluitvorming van complexe onroerend goed ontwikkelingen.
 • Je pakt een verbindende rol en gaat actief aan de slag met strategische vraagstukken rondom ons grond- en vastgoedbeleid.
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan bijvoorbeeld het actualiseren van ons grondbeleid of het opstellen van de Nota kostenverhaal.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 krijgt Amersfoort internationale erkenning als European City of the Year. Zo'n 1.500 collega's zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega's waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.

Met wie werk je samen

De afdeling Programma's en Projecten bestaat uit ruim 140 collega's die verdeeld zijn over zes teams. De sfeer is informeel, toegankelijk en ongedwongen. Vanuit het team Vastgoedontwikkeling en beheer werk je met ruim 20 directe collega's die enthousiast en gedreven de vakdisciplines grondzaken en vastgoedmanagement aanpakken.

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 6.777; bruto per maand (schaal 12 van de cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met zicht op een vast contract.
 • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

 • Hbo/Wo werk- en denkniveau, met een toepasselijke financieel-technische opleiding en aantoonbare affiniteit met de beleidsmatige aspecten van het grondbeleid.
 • Je beschikt over ervaring op het gebied van planeconomie, bij voorkeur minstens 6 jaar in een gemeentelijk grondbedrijf.
 • Je hebt goede kennis en ervaring op het gebied van de plan- & controlcyclus en het Besluit Begroting en Verantwoording.
 • Ook breng je inhoudelijke kennis over en ruime ervaring met het (gemeentelijk) proces rond de (financiële aspecten) van gebiedsontwikkeling.
 • Voor bestuurlijke verhoudingen binnen het lokaal bestuur heb je een goed gevoel.
 • Je behoudt het overzicht, bepaalt onderhandelingsstrategieën met collega's en voert deze uit.
 • Je bent ondernemend en sterk analytisch gesteld en daarbij zorgvuldig en transparant in je manier van handelen.

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de opgave en de functie kun je contact opnemen met Eduard van Beijnum: 06 1980 8316 . Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Cathy Cats Recruitment medewerker, telefoonnummer 06 4117 4202.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

We sluiten deze vacature zodra we de juiste match hebben gevonden. De eerste gesprekken staan op 10 en 11 juli gepland. 

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.