Security Specialist (32-36 uur)

Bouw mee aan een digitaal veilig Amersfoort

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match

Amersfoort – een stad met ca. 160.000 inwoners – ontwikkelt zich in hoog tempo. De gemeentelijke organisatie sluit daarbij aan. We hebben flinke ambities op het terrein van informatievoorziening, data en IT. En we zijn ook al goed op weg. Kom bij de afdeling Informatievoorziening (IV) werken vanuit het hechte team Technologie & Services.
Zet jouw deskundigheid in voor de cyberweerbaarheid van Amersfoort.

De baan

Als Security Specialist werk je natuurlijk op het snijvlak van ICT-techniek en informatiebeveiliging. Bij ons richt je je op het veilig houden van onze infrastructuur; logische toegangsbeveiliging, detectie, encryptie, logging en auditing en je beschermt de netwerken tegen indringers of malware. Werken aan onze digitale weerbaarheid doen we vanuit samenwerking. Er zijn in onze organisatie veel specialisten, zowel binnen als buiten het team. Je werkt met collega's van het team Informatiebeveiliging, met toezichthouders, met solution specialisten, architecten en vele andere stakeholders.Binnen onze afdelingen werken we aan continu verbeteren volgens de principes van Lean en Agile. Samen zijn we verantwoordelijk voor het grotere geheel.

Wat we van je vragen

• Je bent als specialist op de hoogte van dreigingen op het gebied van cybersecurity.
• Uiteraard heb je kennis van ethical hacking, security audits, logging, monitoring en incidentenonderzoek. Het is een pluspunt als je CISSP, AZ-500 en/of CEH gecertificeerd bent.
• Je hebt kennis van en ervaring met loadbalancers, firewalls, secure e-mail gateways en Microsoft Security diensten zoals Windows Defender for Endpoint, -Identity, -Office 365 en -Cloud apps.
• Je bent in staat periodiek kwetsbaarheidsanalyses uit te voeren door middel van het inzetten van een Vulnerability Scanner en adviseert over of voert verbetermaatregelen door.
• Je bent bekend met het hardenen van infrastructuren op basis van best practices (Microsoft Secure Score, CIS Benchmarks).
• Je coördineert op een structurele manier de operationele monitoring van security alerts en volgt deze op.

Dit kunnen we je bieden

Gemeente Amersfoort biedt ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. We bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een organisatie die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt.
• De afdeling (en infrastructuur) is goed op koers, met hoog niveau vakspecialisten.
• Je krijgt alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
• We zullen je elke dag weer opnieuw technisch uitdagen om onze complexe omgeving met een enorm scala aan gebruikers en toepassingen veilig te houden voor onze stad.
• Je salaris bedraagt maximaal € 5.009,- bruto (schaal 10) per maand bij een 36-urige werkweek.
• Je ontvangt daarnaast maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij je persoonlijke wensen.
• Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals hybride werken, flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald).
• Het stadhuis van Amersfoort staat vlak bij de prachtige middeleeuwse binnenstad en is goed bereikbaar.

Als je meer wilt weten

Als je vragen hebt over de functie, neem dan contact op met teammanager George Schippers, telefoon 06 2826 4769. Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jacqueline Meijer, Recruitment medewerker, telefoon 06 5253 5565.

Zo kun je reageren

Door op 'Solliciteren' te klikken kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven. Twijfel je nog of je wilt solliciteren? Neem ook dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen of de baan iets voor je is.

Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we deze vacature.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.