Projectmanager circulaire (bouw)economie (28-36 u)

Over de vacature

Sluitingsdatum
25 augustus 2024

Amersfoort heeft grote ambities en die willen we binnen de grenzen van de aarde realiseren. Het werken aan een circulaire economie draagt daaraan bij. Volg jij onze collega op, nu hij met pensioen gaat? Door zijn vertrek komt er in ons gedreven team ruimte voor een projectmanager circulaire (bouw)economie. Word koploper van de grote groep van 'verduurzamers' die Amersfoort al rijk is; we zijn benieuwd naar jouw aanpak.

Jouw rol

Vanuit het programma Energietransitie en Circulariteit werk je met ons aan het verminderen van milieu-impact, het verlagen van onze CO2-voetafdruk en het zo lokaal mogelijk sluiten van grondstofkringlopen binnen Amersfoortse gebiedsontwikkeling. Je stuurt complexe processen aan en geeft het beleid handen en voeten.

Meer concreet:

 • Ga je als eerste klus aan de slag met het schrijven van het omgevingsprogramma De Circulaire Stad, uiteraard samen met het hele team, maar jij wordt de trekker.
 • Ga je met de relevante partners uit de bouw- en demontagesector aan de slag om te ontdekken hoe de transitie naar een circulaire economie binnen de Amersfoortse bouw concreet vorm krijgt.
 • Schakel je continue tussen vraag en aanbod vanuit de markt en de beleidskaders vanuit de lokale overheid. Je zoekt het gesprek op, informeert en adviseert het bestuur, beleidsafdelingen en betrokken collega's.
 • Help je de betrokkenen bij gebiedsontwikkelingen (bijvoorbeeld die van Bovenduist en De Hoef) en werk je aan de transitie naar bio-based en circulair bouwen.
 • Onderhoud je een relatienetwerk in de bouw- en demontagesector in Amersfoort. We geven bedrijven en instellingen volop de ruimte en stimuleren initiatieven en projecten die invulling geven aan de duurzaamheidsambities.

Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 kreeg Amersfoort internationale erkenning als European City of the Year. Zo'n 1.500 collega's zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega's waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen. Daarbij krijg je alle ruimte om jouw functie en ontwikkeling zelf vorm te geven.

Met wie werk je samen

Je thuisbasis is de afdeling Programma's en Projecten. Daar werken zo'n 150 mensen aan proces-, programma- en projectmanagement. De sfeer in de teams is dynamisch en optimistisch. Vanuit je thuisbasis werken collega's gericht (voor langere tijd) aan enkele grote gemeentebrede programma's zoals in ons geval het (deel)programma energietransitie. (ca. 25 fte).Jij werkt daarbinnen in een klein team met 3 andere collega's aan het thema Circulariteit. Ieder heeft zijn eigen accent en helpt elkaar verder. Net als de anderen werk je nauw samen met de teammanager en programmamanager circulariteit. Een opgave manager heeft de rol van ambtelijk opdrachtgever voor de energietransitie en circulariteit gemeentebreed. De wethouder is bestuurlijk opdrachtgever. In Amersfoort leggen we de lat graag hoog: we gaan voor goud.

"Het is bijna jammer om met pensioen te gaan: Gemeente Amersfoort heeft veel expertise en in deze job krijg je de ruimte om voor de troepen uit te blijven lopen. Dat deed ik op een manier waarbij mensen kunnen aanhaken; je hebt echt elkaar nodig."
Dick Neuteboom - Projectmanager circulaire (bouw) economie

Dit bieden we jou

Werk dat er echt toe doet: hier kun je verschil maken voor de stad. Bij Gemeente Amersfoort werk je in een compacte organisatie aan grote opgaven. We bieden alle ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeren in je groei. Je krijgt vertrouwen en verantwoordelijkheid, in een organisatie die veel van je vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Je kunt rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 5997; bruto per maand (schaal 11 van de cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% als aanvulling op je salaris. Hiermee kies je zelf voor extra geld, meer verlofuren, fiscaal voordeel op een deel van de kosten voor je sportschool of andere voordelen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van [een jaar], met zicht op een vast contract.
 • Flexibele werktijden met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en -middelen, voor een goede balans tussen werk en privé.
 • Een mobiele telefoon, laptop en databundel.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding voor je woon-werkverkeer (2e klas) of een fietsregeling.
 • Alle ruimte voor jouw ontwikkeling: we werken vanuit talent met jouw persoonlijke talentprofiel (CliftonStrengths) en je kunt rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod, een coachpool, een inwerkbuddy en goede doorgroeimogelijkheden.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 194,4 verlofuren (op basis van een 36-urige werkweek), een thuiswerk- en internetvergoeding, een goede pensioenregeling en 50% betaald ouderschaps- en zorgverlof.

Dit breng je mee

 • Strategische en tactische afwegingen waarmee je een duurzaam Amersfoort verder helpt.
 • Je werkt het liefst in een dynamische en complexe omgeving en net zo makkelijk met bestuurders en management als met collega's, (markt)partijen en andere overheden en belanghebbenden.
 • Je hebt een afgeronde hbo+/wo opleiding en werkervaring op het gebied van duurzaamheid, circulaire economie en daarbij specifiek de bouw.
 • We zoeken iemand die kan pionieren en richting geven aan complexe projecten.
 • Je ervaring doet niet af aan je nieuwsgierigheid om steeds opnieuw te onderzoeken wat er nodig is om vernieuwing te organiseren en mensen mee te krijgen.

Als je meer wilt weten

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Bel met Nelly Swijnenburg, Senior Projectmanager Projecten en Programma's, via telefoonnummer 06 5253 5666. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een WhatsApp sturen naar Cathy Cats Witteveen, Recruitmentmedewerker, via telefoonnummer 06 4117 4202.

Zo kun je reageren

We horen graag van je! Door op 'Solliciteren' te klikken, kun je ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven.

Je kunt op de vacature reageren tot en met zondag 25 augustus. Graag informeren wij je dat de sluitingsdatum van deze vacature vanwege de vakantieperiode wat langer duurt. Wij zullen echter gedurende deze periode de ontvangen sollicitaties zorgvuldig blijven monitoren.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. We willen een werkomgeving bieden waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar ruimte is voor verschillen. Want juist diversiteit brengt ons bij betere oplossingen voor de opgaven waar we voor staan. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent, ongeacht waar je bent geboren, van wie je houdt of waar je in gelooft. En als je een (arbeids)beperking hebt, dan kijken we samen wat er mogelijk is en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.