Verbeteringen Dollardstraat en Spaarnestraat

In de Dollardstraat en de Spaarnestraat is er een verhoogde kans op wateroverlast tijdens hevige en/of langdurige regenval. De gemeente Amersfoort wil daarom de riolering in deze straten en een klein gedeelte van de Gouwe-, Berkel- en Merwedestraat aanpassen. Tegelijkertijd grijpen we de kans om de buurt te vergroenen en verduurzamen.

Verbeteringen Dollardstraat en Spaarnestraat

Projectgebied

Het projectgebied bestaat uit:

 • Een groot gedeelte van de Dollardstraat en Spaarnestraat
 • Een klein gedeelte van de Gouwe-, Berkel- en Merwedestraat
Kaart van het projectgebied Dollardstraat-Spaarnestraat Kaart van het projectgebied Dollardstraat-Spaarnestraat

Startbijeenkomst

Ongeveer 30 personen namen op 19 januari 2021 deel aan de eerste online bewonersbijeenkomst. Bekijk hieronder de presentatie en het verslag:

Tweede bijeenkomst

De afgelopen periode hebben we gewerkt aan een concept voorlopig ontwerp. De reacties van deelnemers aan de eerste participatiebijeenkomst hebben we daarin verwerkt.

Op donderdag 15 juli 2021 kon je tijdens de tweede online bijeenkomst reageren op het concept voorlopig ontwerp. Heb je ook een vraag of tip over het concept voorlopig ontwerp? Je vragen en/of tips zijn tot 1 september 2021 welkom via JA.Belo@amersfoort.nl.

Via de link kun je de bijeenkomst terugkijken. Klik op de volgende link om het concept voorlopig ontwerp (pdf) te bekijken dat in de video wordt gepresenteerd, de link naar toekomstverwachtingskaart (pdf) van de bomen die in de video wordt gepresenteerd of klik op de link naar de lijst van vragen en antwoorden (pdf) die tijdens de bijeenkomst zijn besproken. 

  Bewonersbrieven

    Contact

    Projectmanager: Jaap Belo
    E-mail: JA.Belo@amersfoort.nl

    14 033