Herinrichting Engweg en omgeving

In de Engweg en omgeving gaat de gemeente op een aantal plekken de riolering, straten, stoepen en straatverlichting vernieuwen. Dit biedt kansen om ook andere verbeteringen aan te brengen. Bijvoorbeeld op het gebied van parkeren, verkeersveiligheid en groen.

Plattegrond van de herinrichting Engweg en omgeving. Klik op de afbeelding voor de pdf-versie met toelichting. Plattegrond van de herinrichting Engweg en omgeving. Klik op de afbeelding voor de pdf-versie met toelichting.

Werkzaamheden

  • Het grootste deel van de straten in het projectgebied heeft op dit moment een gemengd riool. Dit wordt straks gesplitst in een regenwater- en vuilwaterriool. Onder de Engweg, Berkenlaan en het Struweelpad ligt al een gemengd riool. De gemeente wil de regenpijpen aan de voorkant van de woningen op het nieuwe regenwaterriool aansluiten.
  • Tegelijk met het riool vernieuwt de gemeente de straten, stoepen en straatverlichting. Waar nodig past zij de inrichting van de straten aan op de wensen van nu. Bijvoorbeeld door meer of andere parkeerplaatsen en groen aan te leggen.
  • Nutsbedrijven Stedin en Vitens vernieuwen in het projectgebied hun kabels en leidingen voor elektriciteit, gas en water.

Download onderstaande overzichtskaart voor een verdere uitleg van de werkzaamheden en de werkvolgorde.

Participatie en communicatie

Bewoners en ondernemers en instellingen in het projectgebied krijgen volop ruimte om mee te denken en mee te praten over het ontwerp. Zij ontvangen hiervoor tijdig een uitnodiging. Uiteraard vindt participatie volgens de dan actuele coronamaatregelen plaats.

Bewonersbrieven

Ontwerpen

Bouwteam Engweg

In 2019 en 2020 hebben de gemeente en adviesbureau DRONG de plannen gemaakt en het project voorbereid. In oktober 2020 is aannemer Dura Vermeer aangenomen voor de uitvoering. Aannemer Siers verzorgt het verleggen van kabels en leidingen.

Gemeente Amersfoort, DRONG, Dura Vermeer en Siers werken tot en met de oplevering in 2022 als Bouwteam Engweg samen verder aan het project. Wilt u kennismaken met de leden ervan? In deze video stellen zij zich aan u voor.

Contact

Gemeente Amersfoort

Raymond Snippert (projectleider)

14 033

Rj.snippert@amersfoort.nl

Dura Vermeer

Fred Castelijns (buurtconciërge)

06 433 978 58

engweg@duravermeer.nl

Dura Vermeer BouwApp

Blijf ook op de hoogte via de Dura Vermeer BouwApp of dowload de BouwApp op uw smartphone.