De Hoef West: van kantoorgebied naar stadswijk

De Hoef West in Amersfoort is nu nog vooral een kantoorgebied met een aantal grote onderwijsinstellingen. Het plan is om dit gebied in het noordoosten van Amersfoort de komende jaren te veranderen in een stadswijk waar het fijn is om te wonen, werken, leren en ontspannen. De gemeente wil daarnaast een flink aantal woningen in De Hoef West realiseren, via nieuwbouw en in bestaande panden. De bedoeling is dat ongeveer 35 procent van de woningen geschikt is voor sociale huur.

(Dit is een sfeerbeeld van de nieuwe stadswijk in het gebied De Hoef West)

Stand van zaken

Het plan voor De Hoef West is inmiddels uitgewerkt in een ontwikkelkader. Daarin staan de mogelijkheden voor bouw en ruimte voor sport en spel, parkeren en winkelen. Alles wat nodig is om van De Hoef West een echte stadswijk te maken. Als u op de hoogte wilt blijven over de ontwikkelingen op De Hoef West kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Ook bent u van harte welkom op het Hoef Café dat wij regelmatig organiseren.

Van een visie naar een ontwikkelkader

In 2016 en 2017 zijn veel gesprekken gevoerd met ontwikkelaars en andere partijen om tot een structuurvisie te komen. In februari 2017 heeft de gemeenteraad de structuurvisie De Hoef West vastgesteld. In deze visie staan de ambities en kansen van De Hoef. Het eindbeeld is een levendige Amersfoortse stadswijk. De structuurvisie is vervolgens uitgewerkt in een zogenoemd ontwikkelkader. Behalve voor de SOMT campus. Voor dit gebied wordt nog een aparte visie gemaakt.

Het ontwikkelkader geeft meer duidelijkheid over de mogelijkheden om te bouwen in het gebied. Daarnaast laten we in het ontwikkelkader zien waar ruimte komt voor bijvoorbeeld sport en spel, parkeren en winkelen. Kortom, alles wat bij een echte stadswijk hoort. Het ontwikkelkader vormt de basis voor het omgevingsplan en de milieu effect rapportage die we voor het gebied gaan maken. U kunt het Ontwikkelkader De Hoef West in drie delen bekijken:

Ontwikkelkader deel 1: De aanleiding, het doel en het begin van de planvorming.

Ontwikkelkader deel 2: De vijf leidende principes voor de structuur van De Hoef West.

Ontwikkelkader deel 3: De Hoef West als gemengd stadsblok, gebiedssferen, ontwikkelprincipes voor bebouwen, dichtheid, progammamix en duurzaamheid in het gebied en de Ontwikkeling en het proces.

U kunt ook de reacties op het Ontwikkelkader bekijken.

Diverse ontwikkelingen in De Hoef West

Op onderstaande kaart staan de verschillende deelgebieden van De Hoef West. Door de kaart de downloaden kunt u het beeld vergroten. Wilt u meer weten over een ontwikkeling in een specifiek gebied? Neem dan contact op met de betreffende initiatiefnemer die u op de kaart vindt.

kaart staan de verschillende deelgebieden van De Hoef West

Bouwen op De Hoef West?

Heeft u als projectontwikkelaar of eigenaar van een pand op De Hoef West bouwplannen die bijdragen aan de nieuwe stadswijk? Dan horen we graag van u. Als u een mail stuurt naar dehoef@amersfoort.nl ontvangt u van ons de informatie die u nodig heeft voor uw bouwinitiatief.

Hoef Café

We organiseren regelmatig een Hoef Café om betrokkenen en belangstellenden te informeren over de plannen en de stand van zaken. U bent van harte welkom. U kunt eerdere video's en presentaties van Hoef Cafés terugzien.

Het eerstvolgende Hoef Café is op 14 november 2019
We willen dan graag de fasering van de openbare ruimte van De Hoef West met u bespreken. Daarbij komen vragen aan de orde als: wat is een handige volgorde van de werkzaamheden, hoe zorgen we voor een goede bereikbaarheid van alle kantoren en andere voorzieningen, waar kunnen zaken spaak lopen en hoe kunnen we de overlast beperken? Na een gezamenlijke aftrap gaan we aan tafels met elkaar in gesprek.

Datum en tijd: donderdag 14 november van 18.30 tot 20.30 uur. Vanaf 20.00 uur zorgen wij voor een hapje en drankje.
Locatie: ROC Midden Nederland, Disketteweg 2 in Amersfoort.

  Contact

  Meer informatie over de ontwikkelingen in De Hoef? Neem contact op met de projectleiders: Maud Schimmel en Karen Ammerlaan via:

  dehoef@amersfoort.nl

  Bekijk ook:

  Video's en presentaties Hoef Café

  Nieuwsbrief:

  Op deze website informeren wij u over het project. Wilt u nieuws over het project in uw inbox ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Transformatie De Hoef West.

  project.general_error_message

  De nieuwsbrief wordt met regelmaat verstuurd.