Beheerplan bos Berg

Amersfoort heeft meerdere grote bosgebieden. Samen beslaan ze een oppervlakte van 116 hectare of 170 voetbalvelden. Een groot deel van de bosgebieden beheren we volgens het Beheerplan bosgebied Berg 2021-2039: bosbeheer op de Berg in balans, samen voor natuur, cultuur én recreatie. Zo borgen we de toekomst van het gebied voor de komende generaties.

Beheerplan bos Berg

Het bosgebied Berg kent de deelgebieden Klein Zwitserland, Stichtse rotonde, Belgenmonument, Bokkeduinen en Prins Frederiklaan.

Een goed bosbeheerplan kijkt verder dan alleen de bomen. Welke ontwikkelingen en uitdagingen liggen er voor de beheerder? Welke wensen en eisen stellen u en de andere gebruikers aan het bos? Daarnaast zijn klimaat en biodiversiteit tegenwoordig belangrijke kaders om rekening mee te houden.

Samen met bewoners, belanghebbenden, gebruikers en adviesbureau Borgman Beheer Advies schreef de gemeente in 2020 een nieuw Beheerplan bosgebied Berg 2021-2039 ‘Bosbeheer op de Berg in balans; Samen voor natuur, cultuur én recreatie’.

Handen-uit-de-mouwen-werkgroep

Heeft u altijd al willen weten hoe de gemeente haar bosgebieden beheert? Lijkt het u leuk om daar actief aan bij te dragen? Bent u 16 jaar of ouder en niet bang voor een beetje fysieke inspanning? Dan bent u de perfecte kandidaat voor onze Handen-uit-de-mouwen-werkgroep.

Onder begeleiding van een bosaannemer gaat u twee ochtenden per maand met elkaar aan de slag in een groep van 5 tot 20 personen. U leert van alles over bos- en natuurbeheer en het veilig en ergonomisch werken met handgereedschap.

Enthousiast? Klik dan snel op onderstaande link voor meer informatie.