Autoluwe binnenstad voor ondernemers

Ons doel is om de binnenstad per 4 januari 2021 autoluw te hebben. Wat dit voor u als ondernemer in dit gebied betekent, leggen we uit.

Toegang autoluw gebied

Als ondernemer in het autoluwe gebied kunt u voor uw voertuig een ontheffing krijgen, zodat u het gebied in mag rijden. Op de kaart ziet u het gebied afgebeeld, tussen het spoor, de Stadsring,de Flierbeeksingel en de Scheltussingel.

Parkeren

Heeft u een parkeervergunning? Dan verandert er niets. Heeft u een eigen parkeerplek? Deze kunt u blijven gebruiken. Hoe het parkeren voor klanten werkt, leest u hieronder.

Klanten

Bent u een ondernemer die grote producten zoals meubilair, wit- en bruingoed verkoopt? Dan krijgt u beschikking over de app. Zo kunt u uw klanten toegang geven tot het autoluwe gebied. Klanten mogen de producten dan alleen ophalen of wegbrengen. Ze mogen dus niet op straat parkeren.

Komt uw klant onverwachts, dan heeft u nog 15 minuten de tijd om de klant alsnog aan te melden via de app. Klanten mogen niet in het autoluwe gebied parkeren. Als u een eigen parkeerterrein heeft, dan kunt u de klant daar eventueel laten parkeren. Vergeet dan niet het voertuig van de klant via de app aan te melden.

Tijdens de venstertijden kunnen alle voertuigen het kernwinkelgebied in via de Kamp.Op de kaart staat het kernwinkelgebied aangegeven.

Een klant hoeft in deze periode geen ontheffing te hebben om het gebied in te rijden. De venstertijden vindt u onder het kopje Leveranciers en venstertijden hieronder. Leveranciers en venstertijden

Leveranciers mogen het kernwinkelgebied in tijdens de venstertijden. Zij hoeven in deze periode geen ontheffing te hebben om het gebied in te rijden. De venstertijden voor het kernwinkelgebied vindt u op de website van Parkeerservice.

App

Ontvangt u bezoek, dan meldt u het voertuig van de bezoeker aan via een app. Denk aan visite, servicediensten zoals aannemers, klanten van ondernemers in het gebied e.d.. Komt de bezoeker onverwachts, dan heeft u 15 minuten de tijd om het voertuig alsnog aan te melden via de app. Aangemelde bezoekers van de bewoners mogen het gebied in om bijvoorbeeld iemand in- of uit te laten stappen. Parkeren kan in de parkeergarages. De app is nu in de maak.

Contact

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Florian de Ligt via binnenstadenverkeer@amersfoort.nl.