Autoluwe binnenstad voor ondernemers

De binnenstad is autoluw. Wat dit voor u als ondernemer in dit gebied betekent, leggen we uit.

Toegang autoluw gebied

Als ondernemer in het autoluwe gebied heeft u voor uw voertuig(en) een ontheffing, zodat u het gebied in mag rijden. Op de kaart ziet u het gebied afgebeeld, tussen het spoor, de Stadsring, de Flierbeeksingel en de Scheltussingel.

Parkeren

Heeft u een parkeervergunning? Dan verandert er niets. Heeft u een eigen parkeerplek? Deze kunt u blijven gebruiken. Hoe het parkeren voor klanten werkt, leest u hieronder.

Klanten

Bent u een ondernemer die grote producten zoals meubilair, wit- en bruingoed verkoopt? Dan kunt u via de website van ParkStart uw klanten toegang geven tot het autoluwe gebied. Klanten mogen de producten dan alleen ophalen of wegbrengen. Ze mogen dus niet op straat parkeren.

Komt uw klant onverwachts, dan heeft u nog 15 minuten de tijd om de klant alsnog aan te melden via ParkStart. Klanten mogen niet in het autoluwe gebied parkeren. Als u een eigen parkeerterrein heeft, dan kunt u de klant daar eventueel laten parkeren. Vergeet dan niet het voertuig van de klant via ParkStart aan te melden.

Tijdens de venstertijden kunnen alle voertuigen het kernwinkelgebied in via de Kamp. Op de kaart staat het kernwinkelgebied aangegeven.

Een klant hoeft in deze periode geen ontheffing te hebben om het gebied in te rijden. De venstertijden vindt u onder het kopje Leveranciers en venstertijden hieronder. 

Leveranciers en venstertijden

Leveranciers mogen het kernwinkelgebied in tijdens de venstertijden. Zij hoeven in deze periode geen ontheffing te hebben om het gebied in te rijden. De venstertijden voor het kernwinkelgebied vindt u op de website van Parkeerservice.

Privacy

Wanneer u een ontheffing bij Parkeerservice aanvraagt, dan vragen wij naast uw contactgegevens ook om uw BSN-nummer en kentekenbewijs. Met die informatie kunnen wij controleren of u staat ingeschreven in de basisregistratie en of het kentekenbewijs overeenkomt met uw gegevens.

Nationaal Parkeer Register

Uw kenteken en/of het kenteken van het aangemelde voertuig van uw bezoek registreren we in de landelijke database Nationaal Parkeer Register (NPR). Camera’s en/of BOA’s kunnen aan de hand van de gegevens van NPR controleren of voertuigen de autoluwe Weverssingel en Bloemendalsestraat wel of niet in mogen. Als blijkt dat dat niet zo is, krijgt de kentekenhouder via CJIB een boete toegestuurd.

Contact

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Florian de Ligt via binnenstadenverkeer@amersfoort.nl.