Autoluwe binnenstad voor bewoners

Ons doel is om de binnenstad per 4 januari 2021 autoluw te hebben. Wat dit voor u als bewoner van dit gebied betekent, leggen we uit.

Toegang autoluw gebied

Alle bewoners in het autoluwe gebied en de ring om het autoluwe gebied heen mogen in het autoluwe gebied rijden. Als bewoner krijgt u dan ook een zogenoemde doorlopende ontheffing voor dit gebied. Op de kaart ziet u het gebied afgebeeld, tussen het spoor, de Stadsring,de Flierbeeksingel en de Scheltussingel.
U krijgt een ontheffing als u uw voertuig hiervoor opgeeft. Wij gaan u daarvoor nog uitnodigen.

Klik op de kaart om een pdf met een grotere versie te downloaden.

Parkeren

Heeft u een parkeervergunning? Dan kunt u op de vergunningsplaatsen parkeren. Daarin verandert niets.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Heeft u een gehandicaptenkaart? Dan mag u de autoluwe binnenstad in. De gehandicaptenparkeerplaatsen veranderen niet.

Visite

Visite die in het autoluwe gebied wil rijden, zal u moeten aanmelden via de app. Visite mag in het autoluwe gebied in- en uitstappen. Parkeren kan op een parkeerplek van u op eigen terrein of tegen een verlaagd tarief in de drie garages: Koestraat, Stadhuisplein of Flintplein.

Komt uw visite onverwachts dan heeft u 15 minuten de tijd om het voertuig van uw visite alsnog aan te melden via de app.

Servicediensten

Servicediensten, zoals aannemer, elektricien en dergelijke meldt u aan via de app. Zij mogen even voor de deur staan, maar zoeken daarna een officiƫle parkeerplek.

Bezorgdiensten

Bezorgdiensten hebben een ontheffing nodig om in het autoluwe gebied te mogen rijden. Zij vragen dit zelf aan.

App

Ontvangt u bezoek, dan meldt u het voertuig van de bezoeker aan via een app. Denk aan visite, servicediensten zoals aannemers, klanten van ondernemers in het gebied e.d.. Komt de bezoeker onverwachts, dan heeft u 15 minuten de tijd om het voertuig alsnog aan te melden via de app. Aangemelde bezoekers van de bewoners mogen het gebied in om bijvoorbeeld iemand in- of uit te laten stappen. Parkeren kan in de parkeergarages. De app is nu in de maak.

Contact

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Florian de Ligt via binnenstadenverkeer@amersfoort.nl.