Amerena

Amerena is hét nieuwe sportcomplex in het Hogekwartier in Amersfoort. Het complex is een unieke sport- en ontmoetingsplek in de stad.

Amerena heeft topfaciliteiten zoals een hoge duiktoren voor het schoonspringen en een olympisch bad. Lekker zwemmen in één van de zwembaden kan natuurlijk ook. De fraaie sporthal is geschikt voor topsport en biedt alle ruimte voor wedstrijden en trainingen. In de comfortabele horeca is het goed toeven. Daarnaast heeft Amerena een gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk met moderne faciliteiten. Kortom, het beste van het beste om iedereen lekker in beweging te krijgen. Kijk voor meer informatie op www.amerena.nl.

Amerena vervangt sporthal Schuilenburg, het Sportfondsenbad en het zwembad in Liendert.

Bekijk de timelapse van de bouw van het sportcomplex:

Over Amerena

Amerena heeft:

 • een vijftigmeterbad met tien banen (na Eindhoven het tweede bad in Nederland met zoveel banen)
 • een bad voor recreatief zwemmen
 • springplatforms op onder meer 5 en 10 meter
 • een grote sporthal voor verschillende binnensporten die met beweegbare wanden op te delen is in drie ruimtes. Daardoor kunnen verschillende scholen en verenigingen tegelijkertijd sporten.
 • verenigingsruimten
 • horecaruimte
 • parkeervoorziening voor 210 plaatsen

In Amerena dragen een centrale ontmoetingsplek met aantrekkelijke horeca en een sportkaart bij aan een levendige stroom van bezoekers. Met de sportkaart kunnen bezoekers van Amerena diverse sporten beoefenen, zonder lid te zijn van een sportvereniging. De kaart draagt bij aan de doelstelling om zoveel mogelijk Amersfoorters aan het sporten te krijgen.

Ook is er een moderne fysiotherapiepraktijk, gespecialiseerd in sportfysiotherapie, manuele therapie en orthopedische revalidatie.

Duurzaam gebouw

Amerena is een duurzaam gebouw. Dit onder andere door de isolatie. Doordat het gebouw als het ware ingepakt is, is minder energie nodig. Verder wordt energie zoveel mogelijk opgewerkt via bijvoorbeeld zonne-energie en biomassa. De SP heeft over de biomassaketel raadsvragen gesteld. Bekijk de vragen en antwoorden  Contact

  Frans Haarsma (projectmanager)

  FJM.Haarsma@amersfoort.nl

  Zie ook:

  Hogekwartier