Amerena

Amersfoort krijgt een nieuw sportcomplex in het Hogekwartier. Het complex gaat Amerena heten en wordt een unieke sport- en ontmoetingsplek in de stad.

Amerena krijgt topfaciliteiten zoals een hoge duiktoren voor het schoonspringen en een olympisch bad. Lekker zwemmen in één van de zwembaden kan straks natuurlijk ook. De fraaie sporthal is geschikt voor topsport en biedt alle ruimte voor wedstrijden en trainingen. In de comfortabele horeca is het goed toeven. Daarnaast krijgt Amerena een gespecialiseerde fysiotherapiepraktijk met moderne faciliteiten. Kortom, het beste van het beste om iedereen lekker in beweging te krijgen.

Amerena vervangt sporthal Schuilenburg, het Sportfondsenbad en het zwembad in Liendert.

Bekijk hoe Amerena er uit gaat zien:

slideshow_skip_text
Buitenzijde sportcomplex Amerena - Achterzijde
Buitenzijde sportcomplex Amerena - Hogeweg
Buitenzijde sportcomplex Amerena - van bovenaf
Buitenzijde sportcomplex Amerena - voorgevel
Binnenzijde sportcomplex Amerena - duiktoren
Binnenzijde sportcomplex Amerena - receptie
Binnenzijde sportcomplex Amerena - sportbad
Binnenzijde sportcomplex Amerena - sporthal
wedstrijdbad 10 banen bad

Bekijk de video-impressie van Amerena:

Benieuwd hoe het gaat met de bouw van het nieuwe sportcomplex Amerena in het Hogekwartier? Bekijk het fotoalbum

Over Amerena

Amerena krijgt:

 • een vijftigmeterbad met tien banen (na Eindhoven het tweede bad in Nederland met zoveel banen)
 • een bad voor recreatief zwemmen
 • springplatforms op onder meer 5 en 10 meter
 • een grote sporthal voor verschillende binnensporten die met beweegbare wanden op te delen is in drie ruimtes. Daardoor kunnen verschillende scholen en verenigingen tegelijkertijd sporten.
 • verenigingsruimten
 • horecaruimte
 • parkeervoorziening voor 210 plaatsen

In Amerena dragen een centrale ontmoetingsplek met aantrekkelijke horeca en een sportkaart bij aan een levendige stroom van bezoekers. Met de sportkaart kunnen bezoekers van Amerena straks diverse sporten beoefenen, zonder lid te zijn van een sportvereniging. De kaart draagt bij aan de doelstelling om zoveel mogelijk Amersfoorters aan het sporten te krijgen.

Bouw live volgen

Via de timebox van Amerena kunt u de bouw live volgen.

Duurzaam gebouw

Amerena wordt een duurzaam gebouw. Dit onder andere door de isolatie. Door het gebouw als het ware in te pakken, is minder energie nodig. Verder wordt energie zoveel mogelijk opgewerkt via bijvoorbeeld zonne-energie en biomassa.

Planning

De bouw van Amerena is gestart in januari 2016. Ontwikkelaar OLCO/Sportsphere, die ook het ontwerp heeft verzorgd, bouwt het complex. Bij het ontwerp is VenhoevenCS betrokken.

De datum waarop Amerena in gebruik genomen wordt is nog niet zeker, maar wordt rond april 2018 verwacht. De aannemer geeft aan hier eind oktober 2017 meer duidelijkheid over te kunnen geven.  Sluit
  1. Stuur deze pagina door
  2. Bedankt
  Stuur deze pagina door