Predicaat Hofleverancier voor Geurtsen B.V. te Amersfoort verlengd

Geurtsen B.V. aan de Nijverheidsweg Noord 62 te Amersfoort mag zich ook de komende 25 jaar Hofleverancier blijven noemen. Het predicaat staat voor het vertrouwen en waardering van de Koning en geeft het recht tot het voeren van het Predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

 

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort: “De herbestendiging van het predicaat is een prachtige erkenning voor dit familiebedrijf en een hartelijke felicitatie waard. Een Amersfoorts bedrijf met 129 jaar geschiedenis en een mooie reputatie in hun branche en vertrouwen van afnemers en toeleveranciers. Het predicaat is ook een compliment over vakkennis, liefde voor hun producten en aandacht voor hun klanten.”

Het familiebedrijf bestaat sinds 1894 en geniet sinds 1996 bij Koninklijke Beschikking het Predicaat Hofleverancier. Het bedrijf handelt sinds de oprichting in dranken met veel smaak en gevoel voor traditie. De huidige directie en tevens 5e generatie wordt gevoerd door Bastiaan Geurtsen. Zus Jessica Geurtsen is vinoloog en is in dienst als speciale wijnadviseur. Vader Huub Geurtsen is als adviseur aan het familiebedrijf verbonden.

Sinds de oprichting van Amer Cave Wijnimport B.V. in 2004, richt het bedrijf zich vooral op de import en groothandel van wijnen. Daarnaast voert Geurtsen het beheer van horeca-gerelateerd vastgoed van de eigen panden en over de panden waar zij de tussenhuur van heeft. Met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van dranken heeft Geurtsen een adviesfunctie voor zowel de gevestigde horeca als ook voor de startende ondernemer in deze branche.

Het predicaat Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is, na het predicaat Koninklijk, één van de oudste onderscheidingen van ons land. Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en branche. Het recht moet na 25 jaar worden verlengd. Tussentijds kan ook een verzoek om bestendiging noodzakelijk zijn wanneer het eigendom of de feitelijke structuur van de onderneming verandert. Toekenning vindt doorgaans plaats ter gelegenheid van een bijzonder jubileum, bijvoorbeeld het 100, 125 of 150-jarig bestaan.

Predicaat voor Hofleverancier Geurtsen