Planologisch-juridisch adviseur (32-36 uur)

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners die zich in hoog tempo ontwikkelt, vol innovatieve projecten en duurzame initiatieven. De stad groeit hard en wij bewegen mee, met een compacte en wendbare organisatie. Bij Gemeente Amersfoort zorg je samen met collega's dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Onze organisatie heeft een open, informele en resultaatgerichte cultuur. Dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar, dat is ons DNA.

Over de vacature

Sluitingsdatum
Bij de juiste match
Salarisniveau
maximaal €5.725,- (eind schaal 11) per maand bij een 36-urige werkweek

De baan

In Amersfoort willen we mogelijkheden en ruimte bieden aan bestaande en toekomstige inwoners, bedrijven, ondernemers en bezoekers. In combinatie met de verduurzaming en de groei van de stad, staan we de komende jaren dan ook voor complexe opgaves. Daar hoort ook de invoering van de Omgevingswet bij.

Als Planologisch-juridisch adviseur:

  • Stel je ruimtelijke plannen op, begeleid je ruimtelijke ordeningsprocedures en toets je ruimtelijke ontwikkelingen.
  • Adviseer en informeer je over RO-wetgeving en zaken als vergunningverlening en handhaving.
  • Bereid je bestuurlijke besluitvorming voor rondom RO-plannen en RO-procedures, stel je verweerschriften op en vertegenwoordig je de gemeente bij de Raad van State.

Met wie werk je samen

Als Planologisch-juridisch adviseur werk je vanuit de afdeling Stad en Ontwikkeling in het team Planologische Juridische Zaken. Jullie werken met collega's door de hele organisatie. Dit doe je samen met maatschappelijke partners, belangenorganisaties, adviesbureaus en de inwoners en ondernemers van Amersfoort. Je werkt zelfstandig of met een projectteam aan uiteenlopende plannen en projecten voor de fysieke leefomgeving, waarbij jouw adviezen van groot belang zijn.

Wat we van je vragen

Je bent een echte verbinder waarbij je oog hebt voor het bredere belang. Door jouw frisse blik, creativiteit en lef krijg je anderen mee. Je kan zelfstandig, resultaatgericht en gestructureerd werken. Complexe materie weet je eenvoudig uit te leggen en je bent in staat om onder tijdsdruk te werken. Ben jij een gedreven initiatiefnemer met interesse voor stedelijke ontwikkeling? En heb je daarnaast:

  • Een afgeronde hbo-opleiding planologie of rechten
  • Een paar jaar ervaring in het oplossen van planologisch-juridische vraagstukken
  • Actuele kennis van wet- en regelgeving en jurisprudentie in het omgevingsrecht

Dit kunnen we je bieden

Amersfoort is een prettige stad om in te wonen en werken. Wil jij het verschil maken voor de stad? Wij bieden verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een informele organisatie. Je krijgt alle ruimte om je talenten te ontwikkelen en investeren in je groei. Je kunt rekenen op:

  • Een salaris afhankelijk van je ervaring tussen €3.396,- (start schaal 10) en maximaal €5.725,- (eind schaal 11)
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ouderschapsverlof (50% doorbetaald)
  • Een reiskostenvergoeding woon- werkverkeer van 100% bij reizen per openbaar vervoer

Als je meer wilt weten

Met vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Johan Boelhouwers, Afdelingsmanager, via telefoonnummer 06 46382131 of met Selma Eigenhuis, collega, via telefoonnummer 06 30053176.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen of een Whatsapp sturen naar Cathy Cats, Recruitment medewerker, telefoonnummer 06 41174202.

Zo kun je reageren

Enthousiast geworden om als planologisch-juridisch adviseur aan de slag te gaan bij Gemeente Amersfoort? Solliciteer dan direct! Je kunt ons je contactgegevens, motivatiebrief en curriculum vitae doorgeven, door op 'Solliciteren' te klikken.

We sluiten de wervingsprocedure zodra we de juiste match hebben gevonden.

Voel je thuis in Amersfoort, je bent welkom zoals je bent. Onze kwaliteiten vasthouden en versterken, daar zetten we ons samen voor in. We zijn blij dat iedereen uniek is en zijn nieuwsgierig naar jouw talent.