Uittreksel persoonsgegevens (BRP)

Een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) is een verklaring van de gemeente dat u in Amersfoort woont. Op het uittreksel staan onder andere uw naam en adres.

Uittreksel persoonsgegevens (BRP)

  U kunt een uittreksel alleen online aanvragen of via e-mail. Als u de aanvraag online doet wordt het uittreksel binnen 5 werkdagen thuisgestuurd

  Op internet vindt u diverse aanbieders om online uw uittreksel BRP aan te vragen. Wij adviseren u hier geen gebruik van te maken, omdat is gebleken dat de kosten vaak veel hoger zijn en de aanvraag niet altijd juist wordt afgehandeld.

  Als u het uittreksel nodig heeft in het buitenland, kunt u een internationaal model aanvragen.

  Online aanvragen

  Voor dit formulier heeft u DigiD nodig.

  AANVRAGEN

  U kunt een uittreksel persoonsgegevens aanvragen voor:

  • uzelf
  • Uw echtgeno(o)t(e) of geregistreerde partner die op hetzelfde adres woont

  Het uittreksel aanvragen via de rode knop hierboven, kost € 14,30.

  U kunt het uittreksel ook schriftelijk of per e-mail aanvragen. U krijgt dan eerst een verzoek tot betaling. Stuur uw naam, adres, reden voor de aanvraag samen met een kopie van uw legitimatiebewijs naar:

  Gemeente Amersfoort
  t.a.v. Afdeling Burgerzaken
  Postbus 4000
  3800 EA Amersfoort

  Of per mail naar burgerzaken@amersfoort.nl.

  Bent u notaris of advocaat en heeft u een uittreksel nodig, dan kunt u een aanvraag op origineel briefpapier van uw kantoor per post of per mail sturen naar bovengenoemde adressen. In de brief moet u de gerechtelijke procedure omschrijven waarvoor de gegevens nodig zijn. Ook eventuele toevoegingen moet u meesturen.

  Het uittreksel schriftelijk of per e-mail aanvragen, kost € 15,- (inclusief verzendkosten).

  U kunt een bewijs dat u uitgeschreven bent naar het buitenland aanvragen bij de loketten van het Register Niet Ingezetenen (RNI). Er zijn 19 RNI-gemeenten: Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Breda, Den Haag, Doetinchem, Eindhoven, Goes, Groningen, Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Terneuzen, Utrecht, Venlo, Westland, Zwolle. Informeer bij een van deze gemeenten hoe u een bewijs van uitschrijving kunt aanvragen.

  Kijk voor meer informatie over het RNI op de website van de Rijksoverheid.

  Openingstijden Burgerzaken

  De afdeling Burgerzaken werkt alleen op afspraak.
  Ook afhalen van paspoort, ID-kaart of rijbewijs kan alleen nog op afspraak.

  Belangrijk! Wij houden ons aan de regels van het RIVM. Als u verkoudheidsklachten met koorts heeft en/of benauwdheid, moet iedereen in het huishouden thuisblijven. Maak dan een nieuwe afspraak.

  Bekijk de overige sluitingsdata.

  Bezoekadres

  Stadhuisplein 1 3811 LM Amersfoort