Afspraak maken met Burgerzaken

De afdeling Burgerzaken werkt alleen op afspraak. U kunt terecht op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur.

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus, kunt u alleen op afspraak terecht bij de balie van Burgerzaken én alleen voor noodzakelijke dienstverlening. Onder noodzakelijke dienstverlening wordt verstaan:

  • Aangifte geboorte en overlijden. U kan hier (digitaal) een afspraak voor maken.
  • Erkenning, afspraak maken kan via 14 033 en wordt beoordeeld op noodzakelijkheid.
  • Reisdocumenten en rijbewijzen waarvan de geldigheidsdatum binnen nu en vier weken verloopt. Afspraak maken kan via 14033 en wordt beoordeeld op noodzakelijkheid. Hiervoor heeft u een recente pasfoto nodig (niet ouder dan 6 maanden). Indien men die niet heeft of zelf vindt dat de afspraak op dit moment niet noodzakelijk is omdat het aanvragen of ophalen kan worden uitgesteld, dan vragen we deze klanten hun afspraak te cancelen om zo ruimte te maken voor wel noodzakelijke dienstverlening.
  • Eerste vestiging en hervestiging: afspraak via 14033 en wordt beoordeeld op noodzakelijkheid.

Afspraak maken

AFSPRAAK MAKEN

Afspraak maken kost geen geld

Er zijn bedrijven actief die aanbieden om u te helpen bij het maken van een afspraak bij de gemeente Amersfoort. Deze hulp is meestal niet gratis en mogelijk niet zonder financiële gevolgen. Het veiligste is om via de gemeente een afspraak te maken, hiervoor hoeft u geen extra kosten te maken. Heeft u hulp nodig bij het maken van een afspraak bel dan ons telefoonnummer 14 033.

Afspraak afzeggen of wijzigen?

Wilt u een geplande afspraak afzeggen of wijzigen? Gebruik dan de link in uw bevestigingsmail, of bel met 14 033, of stuur een e-mail naar burgerzaken@amersfoort.nl.

De volgende zaken kunt u óók online regelen:

Openingstijden Burgerzaken

De afdeling Burgerzaken werkt alleen op afspraak.
Ook afhalen van paspoort, ID-kaart of rijbewijs kan alleen nog op afspraak.

Belangrijk! Wij houden ons aan de regels van het RIVM. Als u verkoudheidsklachten met koorts heeft en/of benauwdheid, moet iedereen in het huishouden thuisblijven. Maak dan een nieuwe afspraak. In het Stadhuis dient u een mondkapje te dragen.

Naar aanleiding van coronamaatregelen komt de donderdagavond openstelling voorlopig te vervallen.

Bekijk de overige sluitingsdata.

Bezoekadres

Stadhuisplein 1 3811 LM Amersfoort